Vancouver, Kanada egyik legfontosabb városa fontolóra vette a bitcoin-ATM-ek betiltását pénzmosási kockázatok miatt, a the Next Web információi szerint.

Kennedy Stewart, Vancouver polgármestere a bitcoinautomaták  betiltását javasolta az egyre növekvő pénzmosási ügyek száma miatt.

A the Next Web idézett egy rendőrségi jelentésből, mely szerint bűnözők pár ezer dollárért vásárolnak maguknak egy automatát és utána annyi készpénzt raknak bele „amennyire csak szükségük van” így még a tranzakciós költségeket is megússzák.

A hatóságokhoz 840 digitális pénzekkel kapcsolatos bejelentés érkezett idén, mely háromszorosa a tavalyi számnak.

Vancouver és Richmond városa már lépni készül ez ellen, és Brit Kolumbia tartománya is vizsgálatot indít a pénzmosási ügyek miatt, hogy többet tudjon meg.

A CoinATMRadar adatai szerint jelenleg 694 kriptoautomata van Kanadában, melyekből 76 található Vancouverben.

Forrás: coinatmradar.com

A múlt hónap során nyolc embert tartóztattak le Spanyolországban, amiért fiatot váltottak kriptopénzekre pénzmosás céljával. Az elkövetők kriptoautomatákat alkalmaztak, hogy kisebb összegekre váltsanak, melyeket utána gyanú nélkül forgalomba hozhattak.

Lehet érdekel: MicroCoin, az első magyar kriptovaluta

Korábban már írtunk róla, hogy az USA-beli Coinme, mely 2014 óta az első törvényesen működő bitcoin-ATM-üzemeltető, üzleti megállapodást kezdeményezett, melynek eredményeképpen aprópénzért válthatunk bitcoint a Coinstar automatáinál.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂