A Tron alapítója és CEO-ja, Justin Sun megnyert egy jótékonysági aukciót, amely fődíja egy ebéd a Berkshire Hathaway híres befektetőjével, Warren Buffett-vel.

Justin Sun licitje az eddigi legmagasabb, egészen pontosan 4.567.888 dolláros összeg a Warren Buffett által az elmúlt húsz évben rendezett jótékonysági aukciókon.

A Bloomberg hírei szerint az eddig névtelenségbe burkolózó nyertes lehetőséget kap, hogy egy new yorki étteremben hét társával együtt közös ebéden vegyenek részt Warren Buffett társaságában.

Az esemény bevételei San Francisco egyik nonprofit alapítványánál, a GLIDE-nál találnak gazdára.

Sajtóinformációk szerint a GLIDE elsősorban a hátrányos helyzetben illetve kisebbségben lévő közösségek számára nyújt gazdasági segítséget, mint amilyenek a hajléktalanok, etnikai kisebbségek, vagy az LGBTQ irányultságúak.

Warren felesége önkéntesként segítette a GLIDE munkáját, és 2004-es halála után ez megerősítette az ismert befektetőt abban, hogy a saját támogatását is a szervezet részére bocsássa, a hírek szerint több, mint 30 millió dollár értékben.

Hozzászólásában Sun hangsúlyozta a helyi közösségek számára végzett holisztikus munka fontosságát, és az azt végző alapítvány tevékenységében való közreműködést:

„San Francisco-ban, a BitTorrent és a Tron államokbeli székhelyén a csapat számára kiemelten fontos volt, hogy részt vegyünk ezen a jótékonysági aukción. Büszke vagyok, hogy a licitünk a GLIDE-ot támogatja, amely alapítvány fontos támogatója a helyi hajléktalan közösségnek.”

A hírek szerint az aukció az „eBay for Charity” nevű kezdeményezés keretein belül került lebonyolításra, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mind a platformon keresztül, mind azon kívül számos módon támogathassák az általuk választott jótékonysági ügyet.

Mai napig ez a kezdeményezés közel 912 millió dollárt gyűjtött különböző nonprofit szervezetek számára az e-kereskedelmi közösség segítségével.

Karen Hanrahan, a GLIDE elnöke és ügyvezetője kiemelte, Sun hozzájárulása 100%-ban arra lesz használva: „hogy az emberek túljussanak azokon a korlátokon, amelyeket a hajléktalanság, függőség, éhezés vagy szociális kirekesztés emel eléjük, és elérhessék lehetőségeik teljes potenciálját”.

Ahogy már korábban megjelent a sajtóban, Sun a személyes vagyonából is felajánlott 7000 bitcoint a nemrégiben meghekkelt Binance kriptotőzsde veszteségeinek fedezésére.

Az ajánlatát azonban – több hasonló, az iparág nagyjaitól, például, a Coinbase és a QKC irányából érkező felajánlásokkal együtt – megköszönés után a tőzsde ügyvezetője, CZ visszautasította.

A kriptoközösségben sokak számára ez az ebédmeghívás Warren Buffett részéről azt jelenti, hogy a decentralizált kriptopénzeket következetesen negatív színben feltüntető nagybefektető újragondolja azokkal kapcsolatos nézeteit.

Olvastad már? Eléri a bitcoin ára a 10.000 dollárt a héten?

Miközben Buffett jól ismert a nyers megfogalmazásairól – emlékezhetünk, hogy a bitcoint „valószínűleg patkányméreg a négyzeten” kifejezéssel illette – az utóbbi időben egyre több pozitív nyilatkozatot adott a blokklánccal kapcsolatban.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok 4,57 millió dolláros ebéd Warren Buffett-tel

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 4 hónapja, 1 hét telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.