Egy tegnapi CNBC riport közölte, a Facebook még ebben a hónapban beindítja a saját kriptopénz projektjét, és ezzel egyidőben lehetővé teszi az alkalmazottai számára, hogy fizetésük egy részét ebben a kriptopénzben kapják meg.

Az eredetileg a The Information hasábjain megjelent hírből idézve a CNBC azt állítja, a Facebook valamilyen szinten mégis kiengedi a kezéből a kontrollt külső résztvevők javára, hogy így biztosítsa, a projektje nem lesz teljesen centralizált.

Ezek a harmadik felek fogják a csomópontokat futtatni és a natív token tranzakcióit hitelesíteni, ezért 10 millió dollárt kell fizetniük.

Az említett stablecoin – amelyik bizonyítottan be lesz építve fizetési opcióként a WhatsApp, Messenger és az Instagram appokba – a hagyományos ATM-ekben is használható lesz, állítja a The Information.

Az elmúlt hónapok során a Facebook saját kriptopénze a pletykák melegágya volt, és a cég sem osztott meg sok információt a nagyközönséggel.

A hét elején irtunk róla , hogy a Facebook az államokbeli CFTC-vel tárgyal a készülő stablecoin ügyében.

Májusban a cég levédette a „Libra” márkanevet egy egyelőre nem ismert projekthez. Megbízható források szerint a cég pénzügyes szakértőket fogadott fel a kriptójuk kifejlesztéséhez, és a Libra ennek a projektnek a neve.

Még ugyanebben a hónapban irtunk meg , hogy Svájcban bejegyeztették a Libra Networks LLC, pénzügyi-technológiai céget.

Olvastad már?  A kriptopénzekről beszélt MrCoin.eu stratégiai menedzsere a keddi Millásreggeliben

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok Gyorshír: A Facebook még ebben a hónapban elindítja a kriptopénzét

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 4 hónapja, 1 hét telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.