A Facebook már tárgyalásokat folytat az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelettel (CFTC), hogy megtudja a GlobalCoin projekt megfelel-e az ügynökség szabályozásainak.

A legfrissebb információk alapján a Facebook kezdeményezte a tárgyalásokat a CFTC-vel, a sokak által várt stabilkoin indulása miatt.

Christopher Giancarlo, a CFTC elnöke elmondta, hogy a projekt nagyok korai fázisában lezajlottak a tárgyalások. Jelenleg az a legfontosabb, hogy megtudjuk, a GlobalCoin megfelel-e a CFTC szabályozásainak.

Az ügynökség mindenképpen nyitott a tárgyalásokra és a kezdeményezés átvizsgálására. Giancarlo elmondta:

„Nagyon meg szeretnénk érteni az egészet. Csak egy jelentkezésre tudunk reagálni, egyelőre semmi konkrétum nincs előttünk.”

Ugyanakkor nagyon korai lenne megmondani, hogy a GlobalCoin megfelel a CFTC előírásainak. Giancarlo hozzátette, hogyha az USA dollár által lenne fedezve, akkor derivátumainak alacsonyabbnak kéne lennie.

A CFTC nagyon ötletesnek találja a projektet, de számos lehetséges problémát meg kell fontolniuk.

Az egyik legfontosabb az, miszerint fogja a közösségi médiaóriás megelőzni a pénzmosást és hogy oldják az ügyfélazonosítást. A CFTC-nek mindenképpen tudnia kell, hogyan lesznek megoldva ezek.

A Facebook lassan készül a GlobalCoin elindítására

A Facebook nem csak a CFTC-vel folytatott tárgyalásokat. Korábban megtudtuk, hogy a közösségi oldal már tárgyalt számos USA és Egyesült Királyságbeli kormányhivatalnokkal, hogy megvitassák milyen lehetőségei lennének a GlobalCoinnak ezekben az országokban.

A Facebook tervei szerint 2020 első negyedévében indítanák saját stabilkoinjukat. A Facebook Project Libra keretrendszerében indulna az egész. A koin segítségével a Facebook könnyen használható nemzetközi tranzakciókat és online fizetéseket ígér.

Azt is tudni lehet, hogy a Facebook minél sikeresebbé próbálja tenni kriptoprojektjét. Számos kriptotőzsdével és kereskedőplatformmal tárgyalnak a GlobalCoin listázásáról.

A Facebook jelenleg is tárgyalásokat folytat a Geminivel, a Winklevoss ikrek népszerű kriptotőzsdéjével. Nehéz lenne megmondani, hogy ez sikerrel járhat-e, az ikrek és Zuckerberg ismert a régóta tartó konfliktusukról.

Összességében elmondhatjuk, hogy a Facebook nagyon keményen dolgozik a GlobalCoin fejlesztését, de nem tudhatjuk, hogy a cég digitális valutája versenybe szállhat-e egyéb kriptopénzekkel.

Olvastad már? Kripto a köbön – hétzáró hírsaláta

Egyesek szerint a GlobalCoin lehet, hogy nem fogja leváltani a vezető kriptopénzeket, de nagyok sok új felhasználót hozhat a kriptoszférába.

Forrás: coinspeaker.com

Kiemelt kép: Book Catalog

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂