A Bloomberg május 31-én kiadott beszámolója szerint a bitcoin gazdasági célokra használt tranzakciónak száma még mindig nagyon alacsony a mostani áremelkedés ellenére.

Nincs nagy támogatás a mostani árfolyam mögött

Azt mindenképpen elmondhatjuk, hogy a bitcoin mostani áremelkedése nagyon megdobta a kriptoipar hangulatát. A grafikonok tele vannak zöld gyertyákkal és a kriptopénzek iránti szemlélet egyre pozitívabb.

A komor valóság azonban az, hogy továbbra is nagyon kevesen használják a bitcoint.

A Chainalysis Inc. blokkláncelemző cég adatai alapján a Bloomberg megírta, hogy a 2019 első negyedévében lezajlott bitcoin tranzakciók csupán 1,3 %-a keletkezett kereskedőktől. Úgy tűnik, hogy még mindig nem lett elég mainstream a jelenleg 147 milliárd dollár összértékű kriptopénz.

Ennek oka a bitcon egyik alapvető tulajdonsága lehet. A bitcoint birtokló emberek idővel felvették a „HODL” mentalitást, ami azt jelenti, hogy folyamatosan vásárolják és halmozzák a kriptopénzt, de nem költik el.

Azonban nem okolhatjuk a holdereket, ugyanis a nagyon mozgékony kriptopénz valóban nagyon sok profitot termelhet akár pár nap leforgása alatt is.

Kim Grauer, a Chainalysis tapasztalt közgazdásza elmondta a Bloombergnek:

 „A bitcoin legfőbb gazdasági tevékenysége továbbra is a tőzsdéken való kereskedés.”

Hozzátette:

 „Ez azt jelenti, hogy a bitcoin legfőbb felhasználási területe továbbra is a spekuláció és a bitcoin egyelőre távol áll attól, hogy az átlagember is mindennapi vásárlásra használja.

A Chainalysis kutatása szerint 2019 januárja és áprilisa között a bitcontranzakciók 89,7%-a tőzsdékhez köthető, mely hajszálnyival alacsonyabb, mint a 2018-as 91,9%.

Valóban elterjedhet a bitcoin?

A mutatók nem túl bizalomgerjesztők az átlagember bitcoin használása felé, de az jó jel, hogy számos cég közeledik a digitális valuták felé.

Korábban megírtuk ,május 24-én az USA-beli AT&T telekommunikációs vállalat bejelentette, hogy a felhasználók már bitcoinnal is fizethetik számláikat.

Emellett az olyan láncon kívüli skálázási megoldások, mint a Lightning Network is gyorsan növekednek, mely fényes jövőt jelenthet a bitcoin számára.

Olvastad már? Május végén indult a Yahoo! Japan kriptotőzsdéje, a TaoTao

Forrás: btcmanager.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok Az áremelkedés ellenére nem használják többet a bitcoint

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 4 hónapja, 1 hét telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.