Az amerikai AT&T telekommunikációs- és médiaóriás mostantól kriptopénzt is elfogad online számlafizetés esetén olvasható a cég május 23-i hivatalos közleményében. A vállalat a BitPay segítségével fogja feldolgozni a kriptóval történő befizetéseket.

A BitPay népszerű, mintegy 20000 üzlet által használt fizetési szolgáltatás, amellyel fiat pénzzé lehet konvertálni a kriptókat.

A jelentések alapján az AT&T az első amerikai cég a telekommunikációs szektorban, amely lehetőséget biztosít a számlák BitPayen keresztül történő rendezésére.

Kevin McDorman, az AT&T elnökhelyettese szerint „vannak fogyasztóink, akik kriptopénzeket használnak, és mi örülünk annak, ha az általuk kedvelt módokat is biztosítani tudjuk a számlák kiegyenlítésére.”

A vállalat már 2018 végén bejelentette, hogy egy kísérleti blokkláncmegoldáson dolgozik, amely a Microsoft Azure, illetve az IBM Blokkchain Platformmal is kompatibilis lesz.

Céljukként a „nagyobb átláthatóság és kezelhetőség a legösszetettebb ellátási láncok esetén is” elvárást fogalmazták meg az intézményi fogyasztók érdekében többek között az ipar, a kereskedelem és az egészségügy területén.

Az AT&T egy szabadalmat is beadott az Egyesült Államok szabadalmi hivatalának, még decemberben, egy „közösségi média idővonal-térkép” létrehozására, amellyel a hozzájuk hasonló hálózatok összegyűjthetik a fogyasztóik tranzakciós adatait.

Ahogy a leírásban olvasható:

„Az itt leírt közösségimédiaidővonal-térképek további előnyöket adhatnak hozzá a blokklánc megváltoztathatatlan és tartós adattárolási megoldásaihoz, és a többi közösségimédia-applikáció számára is hozzáférést biztosíthatnak az online tranzakció-történethez.”

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok Kriptopénzzel is fizethetnek az AT&T ügyfelei

Ennek a témakörnek tartalma 2 hozzászólás, 2 résztvevő. Utolsó frissítés:  Andi 4 hónapja, 3 hete telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #10737

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  A lecke fel van adva, a magyar telekommunikációs cégek számára. Vajon mikor jutnak el idáig?

 • #10745

  Andi
  Felhasználó

  Körülbelül 10év, Magyarország jól teljesít !!! 😀😀

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.