A Facebook közösségi médiaóriás egy új pénzügyi techcéget alapított Libra Networks LLC néven – derül ki a genfi kereskedelmi nyilvántartás adataiból.

Olvastad már? Mark Mobius szerint mégis lehet jövője a bitcoinnak

A hivatalos dokumentumok szerint az új cég az alábbi tevékenységekkel foglalkozik:

„Szolgáltatások pénzügyi és technológiai területeken, szoftverfejlesztés és az ahhoz kapcsolódó infrastruktúra fejlesztése, mely szoftver befektetési tevékenységekkel, fizetési rendszerekkel, finanszírozással, identitáskezeléssel, adatelemzéssel,  blokklánccal és egyéb technológiákkal kapcsolatos.”

A Facebook még júniusban jegyezte meg a „Libra” védjegyet az Egyesült Államok Szabványügyi Hivatalában, mely egyes állítások szerint a titokzatos blokkláncprojektjével kapcsolatos.

A közösségi média emellett felbérelt két kriptopénzekkel kapcsolatos jogi szakértőt, akik korábban a Coinbase kriptotőzsdénél dolgoztak.

Anonim források szerint a vállalat valamikor 2019 harmadik negyedévében indítaná saját biztosérméjét.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a múlt heti Consensus 2019 konferencián Olaf Carlson-Wee, a Polychain Capital vezérigazgatója elmondta, hogy szerinte a stabilkoinnak nyilvános, nyílt forráskódú infrastruktúrán kellene futnia.

Carlson-Wee úgy gondolja, hogy a Facebook saját érdekében állhatna ez, mivel számos kritika érte, illetve a közelmúltban nagy botrányok zajlottak körülötte.

„Úgy vélem, a Facebook összes problémája a platformjuk menedzselésének módjából és hasonló dolgokból fakad. Szerintem a publikus infrastruktúra felépítése a részükről igazából stratégiai előrelépés lenne. Ez az infrastruktúra aztán beépíthető lenne az összes Facebook-felületbe. De ez a publikus infrastruktúra – már amennyiben nem kívánják birtokolni – szerintem az, amellyel a legnagyobb sikereket elérhetik.”

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!