Kripto a köbön – hétzáró hírsaláta

-

Egész héten a kriptovilág legfontosabb híreiről tájékoztatunk titeket, különálló cikkekben. Most ebben a bejegyzésében mégis az elmúlt pár nap legfontosabb eseményeit foglaljuk össze számotokra egyetlen cikkben.

Bitcoin és kereskedelem

A bitcoin ezen a héten nem mutatott parabolikus növekedést – elérkezett a megjósolt korrekció. Ha azonban a trendet vizsgáljuk, a piac még mindig bullish.
Willy Woo, népszerű kereskedő szerint (95 ezer+ Twitter-követő) már csak egyetlen megerpsítés hiányzik ahhoz, hogy a bikatrend ténye egyértelműen kimondható legyen, ennek ellenére 99 százalékos meggyőződéssel állítja, hogy a hosszú távú növekedés elkezdődött.
Múlt héten megtudtuk, hogy az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) elhalasztotta a Bitwise Asset Management Bitcoin-ETF-fel kapcsolatos javaslatát. A döntés várható volt.
Az azonban meglepő, hogy az SEC nem hozott ugyanilyen döntést a VanEck ügyében, amely vállalat a SolidX-szel közösen nyújtotta be javaslatát a CBOE tőzsdén keresztül. Mindez még Jake Chervinsky ügyvédet is meglepte, aki megbecsült szakértője a blokkláncjognak.

Ethereum

Folytatjuk az Ethereummal, valamint a Proof-of-Stake konszenzusra történő átlépéssel kapcsolatos ellenhangokkal.
Először azt tudhattuk meg, hogy a Messari elemzővállalat vezetője nem tartja valószínűnek, hogy az Ethereum 2021 előtt megteheti ezt a lépést, miközben arra figyelmeztetett, hogy a jelenlegi PoW-algoritmus már bizonyítottan bevált és megbízható.
Joseph Lubin, az Ethereum társalapítója, valamint a kriptopénz kezdeti támógatója azonban röviden elárulta, hogy szerinte az Ethereum 2 éven belül 1000-szer skálázhatóbb lesz, a PoS-konszenzusra való áttérés „zéró fázisa” pedig nem egész 2 hónapon belül készen lesz.
Érdekes volt még az a fogadás is, amelyet Jimmy Song, valamint a fent említett Joseph Lubin kötött. Lubin, a Bitcoin nagy szószólójával arról fogadott, hogy az Ethereum négy éven belül sikeres projektté válik, amelyre számos, napi szinten használt decentralizált alkalmazás épül majd.
Az ether és a bitcoin jelenlegi értéke mellett a fogadás nagyjából 500 ezer dollárról szólt, amely 4 éven belül jóval magasabb is lehet.

Júliusban tesztelik a Bakktot

Kedden megtudtuk az örömteli hírt, miszerint a Bakkt végre elkezdi a bitcoinalapú határidős ügyletek piacának tesztelését.
Az ICE szárnya alatt működő vállalat régóta várt terméke végre egy lépéssel közelebb került a hivatalos elindulásához.
Tekintettel a bitcoin és más kriptopénzek folyamatosan feltételezett ármanipulációjára, a piac szigorúan szabályozott környezetet, illetve az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) beleegyezését követeli.

Tron

Múlt heti hírsalátánkban beszámoltunk arról, hogy a komoly biztonsági hibát találtak a Tron blokkláncában, amely a teljes infrastruktúra működését tönkretehette volna.
A problémát szerencsére elhárították, a Tronnal kapcsolatos kérdések azonban egyre csak nőttek.
A TRX-be fektetők kedvét bizonyára nem gerjesztette fel az a tény, hogy a Lucien Chen technikai vezető távozott a cégtől. Amely azonban valóban súlyos, az a döntésének oka. Állítása szerint ugyanis a Tronból kezd eltűnni a decentralizáció.

A Coinbase terjeszkedése

A Coinbase, a világ legnagyobb kriptováltója bejelentette, hogy további tíz országba tervez terjeszkedni.
Brian Armstrong, alapító-vezérigazgató ezen kívül elárulta, hogy a Coinbase Custody termékükön keresztül több milliárd dollárnyi intézményi kriptopénzt kezelnek.
A Coinbase ezen felül elérhetővé tette a Coinbase Earn projektet, amelynek keretén belül rövid videók megtekintése, valamint kvízek kitöltése révén lehet pénzt keresni.

Szintén érdekelhet
  • A Microsoft Bitcoinra épülő decentralizált személyazonosság-hálót szeretne kiépíteni. Úgy képzeli, hogy a jövőben ez egy masszívan használt szolgáltatás lesz, amely megváltoztatja az alkalmazásokhoz való jelszó- és felhasználóinév-alapú hozzáférést. A témával kapcsolatban itt olvashattok többet.
  • A Samsung komolyan elgondolkodott afelett, hogy hamarosan a Galaxy-sorozat alsóbb szegmenseiben is támogatni fogja a kriptotárcákat, valamint a decentralizált alkalmazásokat.
  • Olyan applikáció készül Venezuelában, amely megkönnyíti a venezuelai bolivár beváltását. A rekord inflációval küzdő pénznemet RSR biztosérmére lehet majd váltani. A termék készítője, a Reserve mögött a számos befektető mellett olyan nagy nevek állnak, mint a Coinbase.
  • Forró téma mostanság a Facebook kriptopénzének érkezése. Olaf Carlson-Wee, a Polychain Capital vezérigazgatója úgy véli, hogy a Facebooknak a közösség kezébe kellene helyeznie a blokkláncot, és feladnia a felette való irányítást. Vajon ez egy lehetséges forgatókönyv lenne? Többet megtudhattok, ha elolvassátok a témával kapcsolatos cikkünket.
  • A Bitfinex váltó már május 20-án elérhetővé teszi natív tokenjével, a LEO-val történő kereskedést. A Bitfinexen történő előleges értékesítésén egymilliárd dollárnyit adtak el belőle.
  • A Reuters hírügynökség információi szerint közös blokkláncprojekten dolgozik 12 nagy bank. Céljuk egy közös biztosérme kibocsátása.

Ezek történtek tehát az elmúlt 7 napban, mi pedig köszönjük, hogy velünk tartottatok! Ahogyan észrevettétek, most mi is sokat dolgoztunk azért, hogy minőségi, tartalmas hírekkel legyetek ellátva. Tartsatok velünk a héten is! ?

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estétek!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

 

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!