Miután a LocalBitcoins az ügyfél-azonosítási és pénzmosásellenes (KYC, AML) jogszabályoknak megfelelően beszüntette oldalán a készpénzes bitcoinvásárlást, hová fordulhatnak azok, akik meg szeretnék őrizni a privát szférájukat?

Lássunk néhány lehetőséget!

HODLHODL

A HodlHodl volt az első, nem felügyelt P2P-bitcoinkereskedő platform, amely 2018 februárjában indult. Egy multi-signature-t igénylő letéti rendszert használnak, amellyel a csalásokat igyekeznek kiszűrni.

Mióta elérhetővé tették a KYC/AML-mentes OTC (tőzsdén kívüli kereskedés) funkciójukat, tulajdonképpen ők az egyetlen platform, ahol nincsenek kereskedési korlátok.

Egyetlen hátránya, amely minket annyira nem érint, hogy az Egyesült Államok lakosainak nem érhető el a szolgáltatás, az ottani jogszabályok miatt.

PAXFUL

A Paxful szintén egy P2P-bitcoinpiac, amelyik úgy tűnik, egyenlő arányban “buzdítja” támogatásra és kritizálásra a felhasználóit. Miközben sokan nyilatkozzák, hogy ez a legjobb LocalBitcoins-alternatíva, illetve hogy kiváló, 24/7 ügyfélszolgálattal rendelkezik, ugyanennyien fájlalják a felhasználói felület színvonalát, valamint kérdőjelezik meg a marketingtevékenységüket.

A fizetési módok valószínűleg legnagyobb választékát ajánlják, viszont ezek közül néhány ügyfél-azonosítást is igényel, szóval nem biztos, hogy jobb, mint a LocalBitcoins.

Jelenleg a készpénzes vásárlási módokat fejlesztik, nem titkoltan azért, hogy megszerezzék a LocalBitcoinstól elpártolt felhasználókat.

Emellett jelentős mértékű jótékonysági és oktatási tevékenységet végeznek Afrikában, amely esetleg segíthet a bűnös lelkiismeret megnyugtatásában, miután anonim bitcoinmilliárdos lett valaki.

LOCALCOINSWAP

A LocalCoinSwap úgy tűnik, nagyon erős ihletet merített a LocalBitcoinstól, főleg a nevét és a használt színsémát tekintve. Világszerte elérhető anonim, P2P-kereskedést ígérnek bitcoin, illetve 20 egyéb kriptopénz esetében, fizetési módok nagy választékával.

Állításuk szerint ők a világ első közösségalapú kriptopénztőzsdéje, és a profit 100%-át a kriptoközösség céljaira fordítják.

Nincs pénzbetéti illetve kiutalási korlát, és a KYC is csupán választható.

BISQ

A Bisq egy decentralizált, nem felügyelt, P2P, azonosítást nem igénylő tőzsde. Annyiban különbözik az előzőektől, hogy ez tulajdonképpen egy letölthető, telepíthető program, nem pedig egy webes felület.

A személyes adatokról szóló szabályzatuk alapján a felhasználók információi helyileg, a programot futtató számítógépen vannak tárolva, az azonosításhoz szükséges adatok pedig csak az ügyletben résztvevők számára látható.

Még mindig vásárolhatsz bitcoint a LocalBitcoinson

Tulajdonképpen még nincsenek rákényszerítve, hogy minden jogszabályt betartsanak.

A regisztrációhoz egy emailcím és egy telefonszám kell csupán. Elméletileg felhasználónként csak egy regisztráció engedélyezett, de lehetőség van egy másodlagos fiók létrehozására is, eldobható telefonszámmal és egy másik emailcím–név kombinációval.

Sok kereskedő ragaszkodik ahhoz, hogy biztonsági vagy jogi okokból a másik fél azonosítva legyen, vagy legalább az igazi nevét használja. Emellett viszont sokan vannak olyanok is, akik ezt nem igénylik, szóval ha nem túl nagy összegekkel szeretnél kereskedni, még mindig a LocalBitcoins a legjobb választás.

Olvastad már?  A kriptopénzekről beszélt MrCoin.eu stratégiai menedzsere a keddi Millásreggeliben

Tudsz más egyéb lehetőségről is? Oszd meg velünk kommentben!

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok Anonim bitcoin-vásárlás: négy Localbitcoins-alternatíva

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 4 hónapja, 1 hét telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.