A népszerű peer-to-peer LocalBitcoins platform törölte a készpénzes kriptopénz eladás és vétel lehetőségét oldaláról.

A felhasználók szerint a LocalBitcoins törölte vagy elrejtette a digitális eszközök eladásának vagy vételének személyes, készpénzzel történő kereskedését.

A LocalBitcoins egy kriptopénzek kereskedésére alkotott peer-to-peer platform, mely 248 ország 7571 városában elérhető. Egyedül a múlt hét során több mint 58 millió dollárnyi forgalmat dolgoztak fel.

Fontos megemlíteni, hogy a platform januárban többször is szerepelt a hírekben. Akkoriban az oldal számos adathalász támadás áldozatául esett.

Mi történhetett ?

A problémát először a GrayLife nicknevű redditfelhasználó jelentette. Ezután számos Twitter felhasználó is megerősítette, hogy már nem elérhető a készpénzes adásvétel.

Először azt feltételezték az emberek, hogy a korlátozás csak az Egyesült Államokra lehet érvényes, de később kiderült más régiók is érintettek. Indiából és egyéb országokból is érkeztek bejelentések.

Mostantól csak olyan elektronikus fizetési rendszereken keresztül vásárolhatsz kriptovalutákat, mint banki utalások. Az nyilvánvaló, hogy a legtöbb felhasználó rosszul fogadta a hírt, emiatt nagyon sokan egyéb lehetőségeket keresnek a kriptopénzek anonim adásvételére.

Azonban manapság egyre nehezebb anonim módon hozzájutni bitcoinhoz. A legtöbb bitcoin ATM továbbra is használható, ugyanis továbbra sem igényelnek ügyfélazonosítást egy bizonyos összegig.

A LocalBitcoins egyelőre nem tett közzé semmilyen közleményt blogján vagy Twitter oldalán.

De úgy tűnik, hogy ez a változás jelentősen érinteni fogja a LocalBitcoins platformot. Egyéb hasonló szolgáltatók, amik például moneroval, bitcoin cashel, vagy ethereummal foglalkoznak nem terveznek hasonló lépéseket tenni a készpénzes adásvétellel.

A lépésnek azonban lehet egy pozitív hatása. A LocalEthereum azt válaszolta az egészre, hogy időlegesen leveszik a készpénzes adásvétel kereskedési költségeit.

Lehetséges indokok

A LocalBitcoins döntésének indokait egyelőre nem ismerjük. Nem adtak ki előzetes figyelmeztetést, szóval feltételezhetjük, hogy spontán döntés volt és külső felek hatása miatt születhetett a döntés.

A platform meglehetősen sikeres volt, az ügyelek mindenféle ügyfélazonosítás nélkül vásárolhattak és adhattak el készpénzért bitcoint, de számos kormány nem örült annak, hogy a felhasználok anonim módon vásárolhattak kriptopénzeket.

Az egyik meghatározó tényező a Finn parlament nemrég meghozott döntése lehet. Megszavaztak egy törvénycsomagot a virtuális valutaipar szolgáltatóiról. Emellett bevezettek számos pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni szabályozást is.

Olvastad már? Csúcson a bitcoinbányászat nehézsége

Így könnyen feltételezhető, hogy a LocalBitcoinsnak és egyéb kriptopénzkereskedési platformokban meg kell felelnie a pénzmosás elleni szabályozásoknak.

Forrás: coinspeaker.com

Kiemelt kép: Marco Verch Profession


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂

Kezdőlap Fórumok Tiltás a LocalBitcoins-on, nincs többé készpénzért bitcoin vásárlás

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 4 hónapja, 1 hét telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.