A bitcoinbányászat nehézsége nemrég megdöntötte korábbi rekordját – egy olyan időszakban amikor vezető kriptopénz árfolyama folyamatosan emelkedik.

Egyesek szerint ez azt jelenti, hogy a bányászok elkezdtek egyre jobb felszerelésekbe fektetni, bízva a további profitban.

A BTC.com adatai szerint a nehézség nemrég 11,26%-ot emelkedett, ezzel megdöntve azt a korábbi 7,46 billiós rekordot, melyet tavaly októberben ért el a kriptopénz.

A bitcoin hash-aránya is folyamatosan emelkedik, jelenleg 53 EH/s.

A CoinMetrics hozzátette, miszerint az adatok azt mutatják, hogy a bányászok további felszerelésbe fektetik profitjaikat, amellyel a bitcoin biztonságára és fenntarthatóságára fogadnak.

A legutóbbi nehézségváltozás a legnagyobb múlt év decembere óta. Akkor 10%-os volt az emelkedés.

A bányászati nehézsége minden 2016. tömb után, nagyjából két hetente növekszik. Ezzel biztosítja a rendszer, hogy átlagosan 10 percenként jöjjenek létre a blokkok.

A következő nehézségváltozással valószínűsíthető, hogy még magasabbra kerül: 8,25 billióra. Általánosságban elmondható, hogy a bitcoin árfolyama és nehézsége arányosan emelkedik.

A bitcoin ára majdnem megháromszorozódott a tavaly decemberi 3200 dolláros mélypont óta, jelenleg pedig 8600 dolláron áll. A kriptopénz egy rövid ideig a 9000 dolláros árfolyamot is meglépte, de az ezt követő hat órában 10%-ot esett.

Mike Novogratz, milliárdos befektető nemrég elmondta, hogy véleménye szerint a közeljövőben 7000 és 10 000 dollár közé fog beállni a bitcoin árfolyama, mivel „a fák sem nőnek az égig.”

A  Galaxy Digital vezérigazgatója hozzátette, hogy még mindig nagyon bízik a bitconban, szerinte 18 hónapon belül ismét 20 000 dollár lesz a vezető kriptopénz árfolyama.

Olvastad már? 7 jel arra, hogy ismét itt a bika piac

Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok Csúcson a bitcoinbányászat nehézsége

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 4 hónapja, 1 hét telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.