Michael Novogratz, a Galaxy Digital vezérigazgatója a május 11-én tartott ConsenSys Ethereal csúcstalálkozón elmondta, hogy a bitcoin nem fogja megváltoztatni a világot, mivel csak vagyontárolásra jó.

Olvastad már? Peer-to-peer kripto-hitelszolgáltatást indított az INLOCK

Novogratz ismert bitcointámogató és tapasztalt Wall Street-i befektető. A csúcstalálkozón tett megjegyzéseit a „The Herd is Still Coming!” beszédben mondta el.

A bitcoinnal kezdte, mivel „az volt az első”. Novogratz szerint a kriptopénz „ügyesen kiépítette magát, mint vagyontárolási forma”.

Hozzátette, hogy „nagyjából késznek is mondható a projekt”, ha vagyontárolási eszköz szeretne lenni. Az aranyhoz hasonlította a kriptopénzt, mivel szerint hasonló szerepet tölt be a társadalomban.

Mivel a bitcoin egy vagyontárolási forma és egyfajta „digitális arany” ezért „nem fogja megváltani a világot.”

Hozzátette:

 a web 3.0 képes lehet a világ megváltoztatására.

Novogratz szerint a web 3.0 víziója forradalmasítani fogja a hálózatok működését és az adatok kezelését, mivel egy „decentralizált felületről van szó, melynek funkciója az információfeldolgozás lesz. Elkülöníti az információt és annak feldolgozási helyét.

A befektető szerint az Ethereum és „egy csomó másik vetélytárs szintén pályázik erre.

Egyéb kriptopénzeket a periódusos rendszer elemeihez hasonlított, Mike szerint minden egyes másérmének meg kell találnia a maga helyét és „bizonyítania kell felhasználhatóságát”.

Megemlítette, hogy a „Litecoin blokkláncára senki nem próbál építkezni”, ellentétben az Ethereummal.

Mindezzel egy nemrég közzétett Twitter-bejegyzésére utalt.

Novogratz beszédében kiemelte:

„Ha tényleg úgy hiszed, hogy a bitcoin lesz a fő vagyontárolási eszköz, akkor a többi kriptopénznek is ki kell találnia, hogy milyen szerepet szeretne betölteni.”

Nemrég Novogratz újabb árfolyamjóslatot tett: eszerint a vezető kriptopénz 18 hónapon belül ismét 20.000 dollár fölötti árfolyamot ér majd el.

Mindeközben a kriptopiacok nagyon jól teljesítettek – a bitcoin árfolyama összesen több mint 10%-ot repült, majd áttörte a 7000 dolláros szintet, miután 2019 nagy részében ez a szám 4000 dollár körül mozgott.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!