Egész héten a kriptovilág legfontosabb híreiről tájékoztatunk titeket, különálló cikkekben. Most ebben a bejegyzésében mégis az elmúlt pár nap legfontosabb eseményeit foglaljuk össze számotokra egyetlen cikkben

Bitcoin

A mostani hírsalátát nem is kezdhetnénk másképp, minthogy megjegyezzük, miszerint a bitcoin pénteken viszonylag egyszerűen átlépte a mágikus 10 000 dolláros szintet, egy kis idő után pedig már 11 000 dolláron kereskedték.

Érdekes tény, hogy eddigi életének mindössze négy százalékát töltötte ezen árszint felett. Az elkövetkező hónapok és évek azt mutatják, hogy minden bizonnyal ez lesz az új megszokott állapot.

Peter Brandt legalábbis megvan minderről győződve. A nagy becsben tartott veterán szombaton azt írta, hogy a bitcoin megkezdte negyedik parabolikus növekedését, és elindult a 100 000 dollár felé.

A Winklevoss-fivérek úgy vélik, hogy a 15 ezer dollár a bitcoin számára gyerekjáték lesz a mostani események után.

A bitcoin számára ez a hét nemcsak az árnövekedés szempontjából volt sikeres, hanem más fundamentumok aspektusából is. Külön ki kell emelnünk, hogy szerdán rekordot döntött a hash-arány. A Bitcoin hálózatának számítási teljesítménye még soha nem volt ilyen magas.

Mindez egyértelmű jele annak, hogy a bányászok bitcoin iránti érdeklődése jelenleg hatalmas. Ez a hét már csak az aktív bitcointárcák száma miatt is kitűnő volt. A Bitcoin ilyen irányban 18 hónapos rekordot ért el.

És intézményi oldalról is csúcsokat könyvelhetünk el – a bitcoin határidős ügyletek chicagói CME tőzsdén történő kereskedése szintén mindenkori magaslatokat ért el.

Pozitív nézeteit fejezte ki a bitcoinnal kapcsolatban Brad Garlinghouse, a Ripple vezetője. Beismerte, hogy ő maga is fektetett XRP-be, „longolással”. Mondandóját azzal összegezte, hogy az XRP és a bitcoin nem konkurensek, mivel a rejtvalutáknak teljesen más fő felhasználási céljaik vannak.

Libra

Librának hívják a Facebook új kriptopénzét, amelyről jövő év első felében rántják majd le a leplet. A Facebook először kedden jelentette be hivatalosan annak elindítását, és tette közzé annak fehér könyvét.

A Libráról elsősorban annyit tudunk, hogy egy olyan rejtvaluta lesz, amelynek értéke árfolyamstabil részvényekhez lesz rögzítve. Így szeretnék biztosítani azt, hogy az árvolatilitás a legalacsonyabb legyen. A Facebookon kívül elsősorban egy pénzügyi és technológiai cégekből álló konzorcium áll mögötte.

A Binance Research, a Binance kriptováltó elemzői részlege úgy gondolja, hogy ez a kriptopénz segíthet a világ összes kriptopénzének adoptálásában. A politikusok elsősorban negatívan reagáltak a Librára.

A Binance-vezérigazgató Zhao Changpeng, a Satoshi Labs vezető Pavol Rusnák, valamint Rana NeuNera is megszólalt.

Tom Lee, a Fundstart Advisors társalapítója a Libra margójára megjegyezte, miszerint teljesen megérti, hogy a bankok félnek az új kriptovalutától. Szintén fontos tudni, hogy bár a Facebook azt szeretné, hogy egy határokat nem ismerő digitális pénzt hozzon létre, már most tudjuk, hogy néhány térségben nagy korlátozásokra kell számítani.

Szintén érdekelhet titeket:
  • Nagy együttműködésre lépett a Ripple. Partnerséget kötött a pénzügyi tranzakciókra specializálódott MoneyGrammel, amely így XRP-t fog felhasználni.
  • A Binance tőzsde kiadta saját blokkláncán a Binance Chain tokent, amelynek ára a bitcoinhoz lesz rögzítve.
  • A Litecoin partnerséget kötött a Biboxszal és a Terinóval. Ennek eredményeképp saját betéti kártyát adhatnak ki.
  • Az Ethereum 2.0 fejlesztése terv szerint halad. Az Ethereum-fejlesztők legutóbbi online megbeszélésén kiderült, hogy a Proof-of-Stake zéró fázisa már 2020. január 3-án elindulhat.
  • Jól megy a Coinbase kriptováltónak. Az intézményi befektetők számára nyújtott letétkezelő megoldásuk iránti igény folyamatosan növekszik.
  • Már csak egy nap és vége, az Ártippelős nyereményjátéknak a Kriptoworldön! Még ki tudjátok használni!

 


Ezek történtek tehát az elmúlt 7 napban, mi pedig köszönjük, hogy velünk tartottatok! Ahogyan észrevettétek, most mi is sokat dolgoztunk azért, hogy minőségi, tartalmas hírekkel legyetek ellátva. Tartsatok velünk a héten is! 🙂

Kezdőlap Fórumok Kripto a köbön – hétnyitó hírsaláta

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja, 3 hete telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.