2020. január 3-án új verzióra frissül az Ethereum. Az Ethereum 2.0 indulása egybeesik a bitcoin indulásának 11 éves évfordulójával. A skálázhatóság megoldását és a tranzkakciós sebességek gyorsulását ígérik.

Bejelentették, hogy 2020. január 3-ra időzítették az Ethereum 2.0 kezdeti fázisának indítását. Ez jelentős dátum a kriptovilág számára, ugyanis 2009-ben ezen a napon indult a bitcoin.

Az Ethereum 2.0 genezis blokkja épp a bitcoin 11. születésnapján fog létrejönni, az Ethereum Alapítvány szerint szándékosan ezt a napot választották.

Az Ethereum fejlesztői jelenleg a forráskód módosításai szabályozásának fázisában vannak. A cég tervei szerint ezt június utolsó napjaira befejezik. Fontos azonban megérteni, hogy a genezis blokk indulása előtt még számos mérföldkövet kell elérni a hálózaton.

Az egyik ilyen a letétszerződés. Ennek segítségével a blokkérvényesítők beutalásokat végezhetnek majd. A fejlesztők célja, hogy legalább 2 millió ethereum kerüljön letétbe.

A csapat elmondta, miszerint jelenleg az a legfontosabb feladatuk, hogy biztosítsák az utalási rendszer átláthatóságát és rendszerezzék azt. Ezzel elkerülhetők lesznek a csaló utalások és egyéb átverések. A jelenlegi becslések szerint ez a munkafolyamat három hónapba telik majd.

Az előmunkálatok mellett nagyon fontos a fejlesztők számára, hogy valóban el tudják indítani az Etherum 2.0-t pontosan a bitcoin születésének évfordulóján.

Mit tudunk az Ethereum 2.0-ról

Az Ethereum 2.0 indulása több fázisban fog lezajlani. Olyan jelentős változások indulnak majd el, mint a Proof-of-Stake (PoS), a szilánkosítás és az eWASM.

Az Ethereum rendszerének átállítása a jelenlegi proof-of-work modellről a proof-of-stake-re új szabályokat hoz majd a blokklánc hálózatát ellenőrző validátorok számára. A Proof-of-Stake megegyezési protokoll újraértelmezi a digitális valuták utalását.

A szilánkosítás az Ethereum-fejlesztők megoldása a skálázódás problémájára. A szilánkosítás segítségével a hálózatot több kisebb egységre, vagyis shardra osztják. Az eszközöknek így minden egyes tranzakciót sorjában, egyesével fel kell dolgoznia.

A szilánkokon is ugyanaz a PoS-konszenzus fog futni, de képesek lesznek saját blokkláncon futtatni az okosszerződéseket és a tranzakciókat is.

Az eWASM alternatívaként szolgál az Ethereum Virtual Machine (EVM) jelenleg használt valutájára. Az EVM-hez képest az eWASM kétszer annyi tranzakciót képes feldolgozni.

Az Ethereum 2.0 továbbra is a blokkláncon fogja rendezni a tranzakciókat. Emellett a lehető legnagyobb biztonságot, és a decentralizáció megőrzését ígéri.

Olvastad már? Ártippelős nyereményjáték a Kriptoworldön!

Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok 2020 január harmadikán indul az Ethereum 2.0

Ennek a témakörnek tartalma 2 hozzászólás, 2 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja, 3 hete telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #11789

  DLMC19
  Felhasználó

  Újra a második helyen és lehet, hogy ez lesz a négy kilences digitális ezüst.

 • #11790

  Mészáros András
  Adminisztrátor

  Én biztos vagyok benne! 😀

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.