2020 január harmadikán indul az Ethereum 2.0

-

2020. január 3-án új verzióra frissül az Ethereum. Az Ethereum 2.0 indulása egybeesik a bitcoin indulásának 11 éves évfordulójával. A skálázhatóság megoldását és a tranzkakciós sebességek gyorsulását ígérik.
Bejelentették, hogy 2020. január 3-ra időzítették az Ethereum 2.0 kezdeti fázisának indítását. Ez jelentős dátum a kriptovilág számára, ugyanis 2009-ben ezen a napon indult a bitcoin.
Az Ethereum 2.0 genezis blokkja épp a bitcoin 11. születésnapján fog létrejönni, az Ethereum Alapítvány szerint szándékosan ezt a napot választották.

Az Ethereum fejlesztői jelenleg a forráskód módosításai szabályozásának fázisában vannak. A cég tervei szerint ezt június utolsó napjaira befejezik. Fontos azonban megérteni, hogy a genezis blokk indulása előtt még számos mérföldkövet kell elérni a hálózaton.
Az egyik ilyen a letétszerződés. Ennek segítségével a blokkérvényesítők beutalásokat végezhetnek majd. A fejlesztők célja, hogy legalább 2 millió ethereum kerüljön letétbe.
A csapat elmondta, miszerint jelenleg az a legfontosabb feladatuk, hogy biztosítsák az utalási rendszer átláthatóságát és rendszerezzék azt. Ezzel elkerülhetők lesznek a csaló utalások és egyéb átverések. A jelenlegi becslések szerint ez a munkafolyamat három hónapba telik majd.
Az előmunkálatok mellett nagyon fontos a fejlesztők számára, hogy valóban el tudják indítani az Etherum 2.0-t pontosan a bitcoin születésének évfordulóján.

Mit tudunk az Ethereum 2.0-ról

Az Ethereum 2.0 indulása több fázisban fog lezajlani. Olyan jelentős változások indulnak majd el, mint a Proof-of-Stake (PoS), a szilánkosítás és az eWASM.
Az Ethereum rendszerének átállítása a jelenlegi proof-of-work modellről a proof-of-stake-re új szabályokat hoz majd a blokklánc hálózatát ellenőrző validátorok számára. A Proof-of-Stake megegyezési protokoll újraértelmezi a digitális valuták utalását.
A szilánkosítás az Ethereum-fejlesztők megoldása a skálázódás problémájára. A szilánkosítás segítségével a hálózatot több kisebb egységre, vagyis shardra osztják. Az eszközöknek így minden egyes tranzakciót sorjában, egyesével fel kell dolgoznia.
A szilánkokon is ugyanaz a PoS-konszenzus fog futni, de képesek lesznek saját blokkláncon futtatni az okosszerződéseket és a tranzakciókat is.
Az eWASM alternatívaként szolgál az Ethereum Virtual Machine (EVM) jelenleg használt valutájára. Az EVM-hez képest az eWASM kétszer annyi tranzakciót képes feldolgozni.


Az Ethereum 2.0 továbbra is a blokkláncon fogja rendezni a tranzakciókat. Emellett a lehető legnagyobb biztonságot, és a decentralizáció megőrzését ígéri.

Olvastad már? Ártippelős nyereményjáték a Kriptoworldön!

Forrás: coinspeaker.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért olyan megbízható a blokklánc technológia?

A blokklánc technológia az utóbbi években robbanásszerűen terjedt el, különösen a pénzügyi szektorban, ahol a technológia a Bitcoin és egyéb kriptovaluták mellett vált ismertté. A...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.19.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) kétszámjegyű árfolyam-emelkedése az elmúlt 24 órában a Coinglass adatai szerint a Futures piacon néhány short pozíció felszámolását eredményezte. A SOL értéke a...

Arthur Hayes: A „kockázatos” stablecoin

Az Ethena mesterséges dollárja, az USDe az utóbbi időben robbanásszerű növekedést ért el, tekintettel az ellenállhatatlan hozamviszonyaira. Sőt, most már a stablecoinok között az első ötben...

A ChatGPT előrejelzi a főbb kriptók árait a BTC feleződése után

Vendégbejegyzés A közelmúltbeli felezési esemény egy sor árfolyammozgást indított el a jól ismert kriptovaluták esetében. Ahogy a piaci szereplők alkalmazkodnak ehhez az új fázishoz, a ChatGPT friss...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!