Brad Garlinghouse, a Ripple vezérigazgatója csütörtökön bejelentette, hogy a Ripple csodálatos héten esik át és ezt a Facebook David Marcusának szeretné köszönni, aki a Libra kriptopénz társalapítója és a Calibra tárca vezetője, egy rekesz pezsgővel hálálná meg neki.

A Ripple vezérigazgatója egy interjúban mondta el Clifton Leagnek, a FORTUNE főszerkesztőjének, a FORTUNE Brainstorm Finance 2019 konferencia második napján.

A MoneyGram üzlet

Leaf azzal kezdte az interjút, hogy megkérdezte Garlinghouset a „hatalmas” MoneyGram üzletről, melyet hétfőn jelentettek be, egy nappal azelőtt, hogy bejelentették a Facebook leendő a kriptopénzét, a Librát és digitális tárcáját, a Calibrát.

A Ripple 30 millió dollárt fog a MoneyGrambe fektetni, mely a világ egyik legnagyobb pénzküldő cége, részvényeket vásároltak 4,1 dolláros áron (mely háromszor több mint a valós piaci értékük).

Az eljövendő két év során a Ripple újabb 20 millió dollárt fektethet majd a MoenyGrambe (szintén 4,1 dolláros részvényárfolyamon).

Leaf azt szerette volna megtudni, hogy „mitől ment fel 168%-ot a MoneyGram részvényárfolyama”, ha az xrp árfolyama „alig mozdult.”

Garlinghouse azt felelte, hogy „annyi zaj van” a blokklánc/kriptopiacokon és „nagyon, nagyon nehéz az emberek számára, hogy megnézzék ezeket az ökoszisztémákat és megértésék, hogy mi valódi és mi az, ami csak háttérzaj.”

Példaként említette, hogy a CNBC „a Facebook saját kriptopénzt indít címmel adtak ki egy cikket, ami nem igaz, mivel a Facebook még nem adott ki semmit, csupán terveit arra, hogy egy kriptopénzt szeretnének indítani, am valószínűleg egy év múlva elérhető lesz Libra néven.”

Azzal folytatta, hogy a MoneyGram „nagyon jelentős üzlet a Ripple számára és ennél is nagyobb a kriptopiacok számára.” (mivel, ha a MoneyGram az xrp-t használná nemzetközi tranzakciók lebonyolítására akkor egy legitimálná a kriptopénzeket, mint ahogy a Facebook belépése a kriptoszférába is legitimálja annak létezését.)

 „Kell lennie egy célnak. Ezeknek a technológiáknak mindenképpen meg kell oldani valamilyen problémát, különbön mi értelmük lenne?”

Ezután azt mondta, annak ellenére, hogy a blokklánc technológia hívője annyi különböző projektet látott már, hogy meg kellet kérdeznie „miért ne lenne hatékonyabb egy adatbázis?” mivel „a blokklánc csak egy drága adatbázis.”

 

Ezután elmagyarázta, hogy a hagyományos bankok egyik legnagyobb költsége (a nemzetközi tranzakciók esetében), hogy az emberek nem értik meg a likviditás költségét (mivel ez azt jelenti, hogy egy számlán már előre kifizetett tőke van valahol a világban). A Ripple likviditás megoldása, az xRapid (mely az xrp-t alkalmazza, mint „összeköző valuta”).

Bitcoin vs XRP

Amikor az xrp sebességéről kérdezték, Garlinghouse azt mondta, hogy nem hisz abban, hogy „egy kripto mind fölött”:

 „Van bitcoinom és hosszú távon támogatom. Szerintem a bitcoin egy vagyontárolási forma és ezért birtokolják az emberek.

Nem hiszen, hogy ez az egyetlen lehetséges felhasználása. Az xrp-re úgy gondolunk, mint egy nagyon hatékony összekötő valuta, mivel nagyon gyors.

A bitcoinnal szemben egy tranzakció akár egy cent 6/10000-éért is elvégezhetünk. Egy bitcointranzakció akár 2,3 dollárba is kerülhet.”

Garlinghouse hozzátette, hogy ez nem azt jelenti, hogy a bitcoinra és az xrp-re vetélytársként gondol, mivel különböző célokra lehet felhasználni őket.

A Facebook Libra bejelentése

Leaf az xRapidról is beszélt Garlinghouseal. Azt akarta tudni, hogy a Ripple által bejelentett xRapid ügyfelek miért nem „közismertek.”

Garlinghouse azt felelte:

 „Egy Szilícium-völgyi startup számára hatalmas előrelépés, hogy már 10-15 új ügyfele használja a termékét … azt kell, hogy mondjam nagyon izgatott vagyok.”

Ezután megemlítette David Marcust a Calibra vezetőjét (a Facebook Libra digitális tárcája):

 „Azt kell, hogy mondjam egy rekesz pezsgőt fogok küldeni David Marcusnak, a Libra vezetőjének. Ez volt a valaha legjobb hetünk a szerződések megírásának szempontjából.

Hatalmas lépések történtek… szerintem a bankok rájöttek, hogy a Facebook a vetélytársuk lesz és nem hagyatkozhatnak egy olyan technológiája, mint a SWIFT, ha versenyképesek szeretnének maradni.”

Olvastad már?  Ártippelős nyereményjáték a Kriptoworldön!

Kiemelt kép: Fortune Live Media

Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok A Ripple vezérigazgatója „egy rekesz pezsgőt küldene” David Marcusnak

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja, 3 hete telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.