Koreában a legnagyobb bankoknál is tárolhatod a kriptopénzed

-

Két új Dél-Koreai bank, a Woori és a Shinhan is bejelentette, hogy kriptopénz-tárolási, számlavezetési szolgáltatást indít.
Ez azt jelenti, hogy az ország öt legnagyobb bankjából 4 esetében, akik összesen 1,2 billió dollárnyi pénzt kezelnek, elfogadottnak számítanak a kriptopénzek.

A bankok az ügyfeleik számára tárolási és egyéb szolgáltatásokat is nyújtanak, köszönhetően az egyik jövőre életbe lépő törvénycsomagnak, amelyben alaposan le van szabályozva a kriptopénzek jogi státusza is.
A Shinhan már 2017-ben indított ilyen szolgáltatást, de azt a kormányzat végül 2018 januárjában visszavonatta, hiszen akkor még nem létezett jogi keretrendszer, amely alapján ez működhetett volna.
Az NH Nonghyup Bank és a Kookmin már most is rendelkezik saját blokkláncra fókuszáló csoporttal, amely segítségével meg tudják oldani a tárolás során felmerülő kihívásokat.
A Nonghyup ráadásul már a legteljesebben kialakított rendszert hozta össze, így a következő hónapokban akár már az intézményi befektetőket is elkezdheti megkörnyékezni.

Későn jött a szabályozás?

Az ország blokklánc-szakértői szerint viszont ezek a lépések majdnem elkésettek, és igazából nem is nagy lépések.
A jelek szerint az USA intézményei már jóval előrébb járnak náluk. Az egyik egyetemi Blokklánc-kutatási Központ vezetője, Park Sung-joon az aggodalmait is kifejezte, hogy Dél-Korea versenyhátrányba kerülhet, ennek eredményeképpen pedig gazdasági hátrányokat is elszenvedhet:

„Sok országban nagyon gyorsan haladnak ebben az ügyben. Nálunk pedig még mindig nincs meg a megfelelő jogi háttér. Lassabb a folyamat, mint vártuk.”

Az elmondása alapján az intézményi támogatás nélkül még ez a banki tárolási kezdeményezés sem biztos, hogy széles körű elfogadottságra tesz szert.
 

Korea szereti a kriptót

Annak ellenére, hogy a pénzügyi szektor láthatóan nem siet, hogy részesüljön a blokklánc-technológia előnyeiből, számos más területen kifejezetten komoly lépéseket tett az ország.
Nemrégiben látott napvilágot, hogy átlépte az egymilliót a blokklánc-alapú digitális jogosítványok száma, alig három hónappal az indulás után.
Az autópálya-hálózaton is egy blokklánc-alapú útdíjfizetési rendszert fognak kialakítani, ehhez a fenntartó az állam legnagyobb bankjával, a KEB Hana Bankkal társult.
Hétköznapibb területen is feltűnt a technológia, Busan-ban a strandolók tudnak immár bitcoinnal és etherrel fizetni a vízparton, Seongnam városa pedig a fizetési szolgáltatások körébe vette fel a digitális ajándékkártyákat.

Olvastad már? Kriptofedezetre fog készpénzhitelt nyújtani a Coinbase az USA-ban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!