A bitcoin a biztonságos vagyoneszköz Elon Musk aszteroidabányászatával szemben

-

A Winklevoss-ikrek látszólag úgy vélik, hogy az űrbányászat nemsokára aktuális lesz.
Az ikrek azt emelték ki, hogy a bitcoin jobb befektetés az aranynál, ugyanis a fém készlete növekedni fog, miután Elon Musk aszteroidákat kezd bányászni.

A David Portnoy internetes személyiséggel, a Barstool Sports alapítója által készített interjúban a Winklevoss-fivérek azt állították, hogy a bitcoin az aranynál jobb befektetés, az arany ugyanis nem rendelkezik fix készlettel:

„Több milliárd dollárnyi arany lebeg aszteroidákban a bolygónk körül, Elon Musk pedig feljut majd oda, és aranyat fog bányászni. […] Pont ezért lesz az arany probléma, mert a kínálata a bitcoinnal ellentétben nem fix.”

Portnoy észszerűen megkérdezte, „Ez akkor egy valós állítás?”, melyre a Gemini kriptotőzsde alapítóinak válasza egy egyszerű „igen” volt.
Hogy tovább hangsúlyozzák azt a véleményüket, miszerint a bitcoin felsőbbrendű az arannyal szemben, az ikrek azt állították, hogy „az arany a boomer generációnak való”, hozzátéve, hogy a bitcoin „a galaxis egyetlen fix vagyoneszköze”.
 
Az űrbányászat nem egy új ötlet, sőt, a Crunchbase adatai szerint a Planetary Resources – az aszteroidák bányászását tervező 2016-ban alapított cég – eddig 50,3 millió dollárt kalapozott össze.
A Cointelegraph 2018 végi jelentéseiből kiderül, hogy a vállalatot később az Ethereum iránt érdeklődő Consensys blokkláncvállalat vásárolta meg.
Néhányan azt jósolják, hogy az űrutazás technológiájának további fejlesztésével egy újabb űrkutatási versenyre lehet számítani az űrben ásványi anyagokat bányászni kívánó magánvállalatok között.
A CNBC 2018 májusában azt állította, hogy a Mars és a Jupiter pályája közötti aszteroidaövben található anyagok „minden Földön élő ember számára mintegy 100 milliárd dollárnyi vagyonnak felelnek meg”.

Olvastad már? Kisebb korrekciót okozhatnak a bányászok a bitcoin árfolyamában

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!