Kisebb korrekciót okozhatnak a bányászok a bitcoin árfolyamában

-

A CryptoQuant arra figyelmeztett, hogy a Poolinon történő kiárusítás rövid távon lenyomhatja a bitcoin árfolyamát.

Bár szépen lassan épülget a bitcoin, legutóbb pedig még a 11.700 dollárt is elérte, az adatok mégis arra figyelmeztetnek, hogy a bányászok kisebb árzuhanást okozhatnak a közeljövőben.

Egy augusztus 14-ei bejegyzésben a láncot figyelő CryptoQuant adatforrás a bányászpoolok felől érkező kiáramlások megugrására lett figyelmes.

BTC-ár: a CryptoQuant „kis visszahúzódásra” számít

Miután ebben a hónapban az árnak sikerült viszonylag stabilnak maradnia, a bányászpoolokból történő eladások is megnőttek: 802 BTC volt a CryptoQuant által pénteken feljegyzett összkiáramlás.

Automatikus figyelmeztetésükben „szokatlan”-ként jellemezték az eseményeket, és megjegyezték, hogy ha a poolokat elhagyó bitcoinok a tőzsdékre kerülnek, akkor az eladási nyomás hamar lenyomhatja az árfolyamot.

Vagy – alternatívaként – a sok bányapool hazájában, Kínában népszerű tőzsdén kívüli ügyletek során az ilyen negatív árművelet akár elkerülhető is lehet.

A mostani történések során a Poolin – amely az utóbbi napokban az újonnan létrejött BTC-k oroszlánrészét bányászta ki – 800 BTC-je került a Binance-re.

„Egy kis visszahúzódásra számítok”kommentálta a történéseket Ki Young Ju, a CryptoQuant vezérigazgatója.

„147 blokkot bányásztak ki ezen a héten, a blokkjutalom pedig átlag 6,25 BTC. Szóval ez csak, amit egy héten bányásztak” – összegzett.

 

Már nem érezni annyira a halving hatását

A bányászok pénzügyi állapota igencsak javult az utóbbi hetekben, amellyel visszaállt a feleződés előtti, áprilisi szintekre.

Maga a halving drámai mértékben csökkentette az újonnan létrejövő készletet, ez a tény pedig feltüzelte az intézményi bevásárlókat, tovább növelve ezáltal az árfolyamot.

Forrás: Blockchain

Korábban egy sor tényező arról győzte meg a Cointelegraph Markets elemzőit, hogy megduplázzák bullish érzelmeiket.

Csütörtökön Filbfilb mutatott rá arra, hogy technikai és makrojelek is arra utalnak, miszerint növekedés várható, beleértve a „magasan korreláló” arany és ezüst visszapattanását is.

„Továbbra is növekedésben vagyunk, így tehát a bullish oldal felé hajlok” – mondta el Telegram-feliratkozóinak.

Olvastad már? Kriptofedezetre fog készpénzhitelt nyújtani a Coinbase az USA-ban

Kiemelt kép: Crypto Crypto News
Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!