A bitcoinpiacot elemző filbfilb fontos hasonlóságokat emelt ki a jelenlegi és a 2016 végi helyzet között, miközben a bitcoin árát egyre bullishabb tulajdonságok jellemzik.

A táblázatok adatai azt mutatják, hogy a bitcoin megismételheti azt a bikafutamot, amely 20.000 dollárra juttatta, miközben egy új jelentés szerint a 10.000 dollár volt a befektetők számára „a belépési pont”.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Egy augusztus 13-ai tweetben a Cointelegraph elemzője, filbfilb, nyilvánvaló hasonlóságokat vélt felfedezni a bitcoin jelenlegi teljesítménye és a 2017-es rekordok között.

A bitcoin árának 20 hetes mozgóátlaga jelentős pontot ért el

Az elemző szerint a kulcsfontosságú mutató a BTC/USD azonnali ára és a 20 hetes mozgóátlag közötti kölcsönhatás.

A kettő közötti kapcsolat jelenleg teljesen megegyezik a 2016 végivel, ezzel lefektetve a bikafutam alapjait, amely akkoriban egy éven belül több mint 3.000% hozammal járt.

A hozzászólásokban filbfilb hozzátette, hogy a 2020-as év azt jelzi, hogy különbözik az azóta bekövetkezett korábbi bullish fázisoktól, nevezetesen a tavalyi három hónapos bikafutamtól, amely 13.800 dollárnál tetőzött.

A közeljövőre összpontosítva azonban Michaël van de Poppe, a Cointelegraph egykori elemzője azt állította, hogy ha nem sikerül megtartani a 11.200 dollárt, a 10.000 dollár felé történő korrekció lenne az eredmény.

„11.200 dollár a támaszszint. Ha azt elveszítjük, ingadozást tapasztalunk majd, és először a 10.500-10.700 dollár lesz a valószínű”tette hozzá csütörtökön.

Filbfilb a Telegram kereskedős csatornája feliratkozóinak korábban úgy nyilatkozott, hogy a 11.600 dollár elérése a 12.000 dollár megismétlődését eredményezné, de ezen szintnek eltörlése „valószínűtlen”.

 

OKEx: „elfogadható belépési pontnak vélték” a 10.000 dollárt

Egyéb források szintén bullish hozzáállást mutattak. Egy nemrég közzétett jelentésben az OKEx kriptotőzsde kutatóágazata, az OKEx Insight, valamint a Catallact blokkláncokat elemző vállalat műszaki vizsgálatai határozott támaszszint tártak fel a bitcoin számára 10.000 dollárnál.

„Ezen észrevételek fényében úgy tűnik, hogy a 2020 márciusában bekövetkezett bukás megszabadult a piac gyenge láncszemeitől, lehetővé téve ezáltal a fokozatos felépülést és a 10.000 dollár visszaszerzését – ami sikernek számít a legtöbb nyitott pozíciót illetően” – foglalták össze a kutatók.

„Ezenkívül a mostani szintekhez (10-12.000 dollár) vezető helyzet fokozása a profitszerzés jelenlegi enyhe jellegével összevetve azt jelzi, hogy a résztvevők elfogadható belépési pontnak vélték az árakat. A tényekből az is következtethető, hogy a befektetők hajlandóak hosszú távon megtartani érméiket a jövőbeni jelentősebb nyereség érdekében.”

Az OKEx hozzátette, hogy a BTC/USD páros 10.000 dollár alá történő visszatérése immár szinte lehetetlen.

A Cointelegraph jelentései szerint a jelenlegi ár iránt érdeklődő intézményekkel kapcsolatban egy konszenzusra lehet számítani, amelyet a Grayscale és a MicroStrategy vásárlásai váltottak ki, melyek nagymértékben meghaladták az újonnan bányászott bitcoint.

Olvastad már? CoinShares: „A bitcoin olyan, mint egy kockázatos techrészvény”

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.