Idei évre 49%-os hasznod lenne, ha a bitcoinodat heti bontásban vásároltad volna meg. Ez szép eredmény, és bizonyíték, hogy érdemes elosztani a bevásárlásokat, valamint, hogy a befektetés nem feltétlenül a tőzsdézők elfoglaltsága.

A költségátlagolós, vagy az egyszer nagy tételes vásárlás a jobb döntés? Ha egy alkalommal veszel bitcoint, sok múlik az időzítésen.

Mindazonáltal, a bevásárlást szétosztva egy hosszabb időtartamra, jó megtérülést eredményezhet a befektetőknek.

A kriptós körökben jól ismert Anthony Pompliano Twitteren osztotta meg követőivel a kimutatását, amely szerint, ha idén minden egyes héten vásároltál volna adott összegért BTC-t, a befektetésed most éppen 49%-os pluszban lenne.

Amellett, hogy a 2018-as piac lényegesen gyengébb volt az ideinél, a költségátlagolós vásárlás esetében most akkor is 27% pluszban lennél, ha pedig egészen 2017 elejére visszamegyünk, onnantól számolva a még meggyőzőbb 156%-ot kapjuk.

Ezek kétségtelenül meggyőző számok, és megmutatják, hogy a bitcoin erőssége hosszú távú befektetésként látszik igazán. Figyelembe véve az aktuális piaci turbulenciákat és a hirtelen pánikokat, fontos, hogy ezt a hosszú távú perspektívát észben tartsuk. Az átlagolós bevásárlás akkor is működik, ha a ’18-ashoz hasonló durva, medvés időszakot élünk át.

Ha mindezt átgondoljuk, nem riaszthat el minket a hatalmas volatilitás, és nem érezhetjük úgy, hogy azonnal el kell adnunk a coinjainkat.

A hosszú távú berendezkedés biztosítja a tartós emelkedést, a jövőre esedékes blokkjutalom-felezés pedig különösen biztató lehetőségeket tartogat.

Szóval, ha nem vagy biztos abban, hogy mikor kellene beszállnod a buliba, egyszerűen oszd szét a vásárlásod. Ezzel a módszerrel nem fogsz stresszelni a napi árfolyam-mozgásokon.

Olvastad már? A kriptókat a csomópontok alapján kellene rangsorolni, nem a kapitalizáció alapján

Ez a stratégia azért is hasznos – a hosszú távú profitlehetőség mellett –, mert segít nyugodtnak maradni az előrejelezhetetlen piac káoszában is.

Forrás: beincrypto.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.