Kamatozó kriptopénzes számlák ügyében vizsgálódik a brazil tőzsdefelügyelet

-

A CMV, a brazíliai tőzsdefelügyeleti hatóság felhívást intézett a Mercado tőzsdéhez, hogy szolgáltasson információkat a kamatfizető kriptopénzes szolgáltatásairól.

A Mercado az egyik legnagyobb tőzsde a helyi piacon, és ha a továbbiakban is ilyen szolgáltatásokat akar nyújtani az ügyfeleinek, akkor ezekről részletes információkat kell a felügyelő hatóságok részére bocsátania.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kriptotőzsdék egyre újabb funkciókat biztosítanak a felhasználóik számára, és latin-amerikában a magas infláció miatt néhány banki szolgáltatás is megtalálható repertoárban.

Ilyen például a fix hozamot ígérő kamatozó számla is, amelyekkel új ügyfeleket csábítanának a szektorba a tőzsdék, köztük a Mercado is.

Ez a szolgáltatás viszont már felkeltette a tőzsdefelügyelet figyelmét is. A CVM bejelentése alapján a Mercado tőzsde lehetővé teszi, hogy különböző tokenekkel diverzifikálják a portfólióikat a felhasználók, és ezek segítségével viszonylag magas hozamokat érjenek el, ráadásul ehhez mérten alacsony kockázatot ígérnek csak.

A tokenek között több stablecoin is megtalálható, az ezeken elérhető hozam pedig általánosságban nagyobb, mint amilyent a bankok ajánlanak a rövid lejáratú befektetési termékek esetén.

A CVM kifejezetten kíváncsi arra, hogy ezek a tokenek pontosan hogyan működnek, mi az egész szolgáltatás alapja. Emellett a tőzsdének ki kell adnia a felhasználók adatait, akik 2020 januárja óta ilyen tokeneket vásároltak rajtuk keresztül.

Emellett a Mercadonak hivatalosan is kezdeményeznie kell egy engedélyezési folyamatot, ha a jövőben hasonló tokeneket, termékeket kíván forgalmazni. Ennek elmulasztása esetén a tőzsdét szankciókkal sújthatják, hiszen szabályozatlan pénzügyi termékeket kezelne.

A tőzsde közleményben reagált a hatóság lépéseire, megosztva, hogy a termékeik semmiféle jogi akadályba nem ütközhetnek.

„Semmilyen értékpapírt, vagy annak megfelelő tokent nem ajánlunk, amelyik forgalmazására nincsen engedélyünk. Jelen formában a Mercado szabályozottan, hivatalosan működik, mint tőkegyűjtő, befektetés-kezelő platform.”

A vállalat azt is letisztázta, hogy kifejezetten figyel a vonatkozó jogszabályok betartására, és arra, hogy a területet szabályozó hatóságok elvárásainak mindenben megfeleljenek.

A kamatozó termékek bevezetése előtt, már 2020-ban tárgyalásokat folytattak a terület szakértőivel, hogy milyen formába lehet ezt törvényesen kivitelezni.

Nem ez az első probléma viszont, amellyel a cég idén szembekerül. Két alkalommal is nagyobb mértékű elbocsátást kellett végrehajtaniuk. Először júniusban, majd szeptemberben kellett megválniuk a csapatuk egy részétől.

A Mercado 2021-ben 200 millió dollárnyi befektetői tőkéhez jutott. A legnagyobb arányban a Softbank képviseltette magát, a cég értékelése pedig ezután elérte a 2 milliárd dollárt.

Olvastad már? Véget ért a „szeptemBEAR”

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano skálázási erőfeszítései ígéretesnek tűnnek

A Cardano (ADA) az utóbbi időben nagy erőfeszítéseket tett a blokklánc skálázására. A Cardano ütemtervében megemlítette a negyedik korszakukat, amelyet BASHO-nak neveztek el. Ez az optimalizálás...

Bullish jeleket mutat a Ripple (XRP)

Prémium Ripple Március 21.-én a Ripple 30%-kal drágult, miután újra felerősödött az optimizmus, hogy a Ripple Labs megnyerheti a SEC-perét. A 0,3733 dollárról 0,493 dollárra ugrott, de visszatért,...

Az AAVE győzedelmeskedik ezekben a mutatókban

Az Aave (AAVE) összértéke a március 25-én véget ért héten 8,69%-kal nőtt. Az egyedi intelligens szerződéses letétek emelkedése a protokollt tette a legjobban teljesítő protokollt,...

Chainlink technikai elemzés 03.25.

Prémium Chainlink  Több eladási akciót figyeltek meg, és ez tükröződik a legfrissebb Chainlink árfolyam-elemzésben is, amely a mai napra vonatkozóan csökkenő jeleket mutat. A 2023. március 23.-i, 7,62...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!