Kamatozó kriptopénzes számlák ügyében vizsgálódik a brazil tőzsdefelügyelet

-

A CMV, a brazíliai tőzsdefelügyeleti hatóság felhívást intézett a Mercado tőzsdéhez, hogy szolgáltasson információkat a kamatfizető kriptopénzes szolgáltatásairól.

A Mercado az egyik legnagyobb tőzsde a helyi piacon, és ha a továbbiakban is ilyen szolgáltatásokat akar nyújtani az ügyfeleinek, akkor ezekről részletes információkat kell a felügyelő hatóságok részére bocsátania.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kriptotőzsdék egyre újabb funkciókat biztosítanak a felhasználóik számára, és latin-amerikában a magas infláció miatt néhány banki szolgáltatás is megtalálható repertoárban.

Ilyen például a fix hozamot ígérő kamatozó számla is, amelyekkel új ügyfeleket csábítanának a szektorba a tőzsdék, köztük a Mercado is.

Ez a szolgáltatás viszont már felkeltette a tőzsdefelügyelet figyelmét is. A CVM bejelentése alapján a Mercado tőzsde lehetővé teszi, hogy különböző tokenekkel diverzifikálják a portfólióikat a felhasználók, és ezek segítségével viszonylag magas hozamokat érjenek el, ráadásul ehhez mérten alacsony kockázatot ígérnek csak.

A tokenek között több stablecoin is megtalálható, az ezeken elérhető hozam pedig általánosságban nagyobb, mint amilyent a bankok ajánlanak a rövid lejáratú befektetési termékek esetén.

A CVM kifejezetten kíváncsi arra, hogy ezek a tokenek pontosan hogyan működnek, mi az egész szolgáltatás alapja. Emellett a tőzsdének ki kell adnia a felhasználók adatait, akik 2020 januárja óta ilyen tokeneket vásároltak rajtuk keresztül.

Emellett a Mercadonak hivatalosan is kezdeményeznie kell egy engedélyezési folyamatot, ha a jövőben hasonló tokeneket, termékeket kíván forgalmazni. Ennek elmulasztása esetén a tőzsdét szankciókkal sújthatják, hiszen szabályozatlan pénzügyi termékeket kezelne.

A tőzsde közleményben reagált a hatóság lépéseire, megosztva, hogy a termékeik semmiféle jogi akadályba nem ütközhetnek.

„Semmilyen értékpapírt, vagy annak megfelelő tokent nem ajánlunk, amelyik forgalmazására nincsen engedélyünk. Jelen formában a Mercado szabályozottan, hivatalosan működik, mint tőkegyűjtő, befektetés-kezelő platform.”

A vállalat azt is letisztázta, hogy kifejezetten figyel a vonatkozó jogszabályok betartására, és arra, hogy a területet szabályozó hatóságok elvárásainak mindenben megfeleljenek.

A kamatozó termékek bevezetése előtt, már 2020-ban tárgyalásokat folytattak a terület szakértőivel, hogy milyen formába lehet ezt törvényesen kivitelezni.

Nem ez az első probléma viszont, amellyel a cég idén szembekerül. Két alkalommal is nagyobb mértékű elbocsátást kellett végrehajtaniuk. Először júniusban, majd szeptemberben kellett megválniuk a csapatuk egy részétől.

A Mercado 2021-ben 200 millió dollárnyi befektetői tőkéhez jutott. A legnagyobb arányban a Softbank képviseltette magát, a cég értékelése pedig ezután elérte a 2 milliárd dollárt.

Olvastad már? Véget ért a „szeptemBEAR”

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

Rekordot döntött a kisebb bitcoin-tulajdonosok száma

Az FTX tőzsde csődjének az utóhatásai között olyan pozitív fejleményeket is találni, mint a 10-nél kevesebb bitcoint tartalmazó címek számának a megnövekedése. A kisebb befektetők...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!