Kamatozó kriptopénzes számlák ügyében vizsgálódik a brazil tőzsdefelügyelet

-

A CMV, a brazíliai tőzsdefelügyeleti hatóság felhívást intézett a Mercado tőzsdéhez, hogy szolgáltasson információkat a kamatfizető kriptopénzes szolgáltatásairól.

A Mercado az egyik legnagyobb tőzsde a helyi piacon, és ha a továbbiakban is ilyen szolgáltatásokat akar nyújtani az ügyfeleinek, akkor ezekről részletes információkat kell a felügyelő hatóságok részére bocsátania.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kriptotőzsdék egyre újabb funkciókat biztosítanak a felhasználóik számára, és latin-amerikában a magas infláció miatt néhány banki szolgáltatás is megtalálható repertoárban.

Ilyen például a fix hozamot ígérő kamatozó számla is, amelyekkel új ügyfeleket csábítanának a szektorba a tőzsdék, köztük a Mercado is.

Ez a szolgáltatás viszont már felkeltette a tőzsdefelügyelet figyelmét is. A CVM bejelentése alapján a Mercado tőzsde lehetővé teszi, hogy különböző tokenekkel diverzifikálják a portfólióikat a felhasználók, és ezek segítségével viszonylag magas hozamokat érjenek el, ráadásul ehhez mérten alacsony kockázatot ígérnek csak.

A tokenek között több stablecoin is megtalálható, az ezeken elérhető hozam pedig általánosságban nagyobb, mint amilyent a bankok ajánlanak a rövid lejáratú befektetési termékek esetén.

A CVM kifejezetten kíváncsi arra, hogy ezek a tokenek pontosan hogyan működnek, mi az egész szolgáltatás alapja. Emellett a tőzsdének ki kell adnia a felhasználók adatait, akik 2020 januárja óta ilyen tokeneket vásároltak rajtuk keresztül.

Emellett a Mercadonak hivatalosan is kezdeményeznie kell egy engedélyezési folyamatot, ha a jövőben hasonló tokeneket, termékeket kíván forgalmazni. Ennek elmulasztása esetén a tőzsdét szankciókkal sújthatják, hiszen szabályozatlan pénzügyi termékeket kezelne.

A tőzsde közleményben reagált a hatóság lépéseire, megosztva, hogy a termékeik semmiféle jogi akadályba nem ütközhetnek.

„Semmilyen értékpapírt, vagy annak megfelelő tokent nem ajánlunk, amelyik forgalmazására nincsen engedélyünk. Jelen formában a Mercado szabályozottan, hivatalosan működik, mint tőkegyűjtő, befektetés-kezelő platform.”

A vállalat azt is letisztázta, hogy kifejezetten figyel a vonatkozó jogszabályok betartására, és arra, hogy a területet szabályozó hatóságok elvárásainak mindenben megfeleljenek.

A kamatozó termékek bevezetése előtt, már 2020-ban tárgyalásokat folytattak a terület szakértőivel, hogy milyen formába lehet ezt törvényesen kivitelezni.

Nem ez az első probléma viszont, amellyel a cég idén szembekerül. Két alkalommal is nagyobb mértékű elbocsátást kellett végrehajtaniuk. Először júniusban, majd szeptemberben kellett megválniuk a csapatuk egy részétől.

A Mercado 2021-ben 200 millió dollárnyi befektetői tőkéhez jutott. A legnagyobb arányban a Softbank képviseltette magát, a cég értékelése pedig ezután elérte a 2 milliárd dollárt.

Olvastad már? Véget ért a „szeptemBEAR”

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!