4 éves mélypontra csökkent a bitcoin hosszú távú jövedelmezősége

-

A hosszú távú tulajdonosok nyereségességének csökkenése olyan szintet ért el, amelyet utoljára a medvepiac csúcsán, 2018-ban láttunk. A piac azonban az előző ciklus során elérte a mélypontot és visszapattant.

A Bitcoin (BTC) hosszú távú nyereségessége az előző medvepiac során utoljára 2018 decemberében látott szintre csökkent.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Glassnode kriptoelemző cég által megosztott adatok szerint a BTC-tulajdonosok átlagosan 42%-os veszteséggel adják el a tokenjeiket.

Bitcoin hosszú távú tulajdonosok. Forrás: Glassnode

A Glassnode adatai azt mutatják, hogy a top kriptovaluta hosszú távú birtokosainak, akik a tokenjeiket árulják, 32 000 dolláros költségalapjuk van, ami azt jelenti, hogy ezen birtokosok átlagos vételi ára 30 000 dollár felett van.

A jelenlegi piaci visszaesés a csökkenő jövedelmezőséghez hozzáadódva több makrogazdasági tényezőre vezethető vissza. A BTC-piac még mindig erősen korrelál a részvénypiaccal, különösen a technológiai részvényekkel, amelyek jelenleg még a kriptónál is nagyobb lejtmenetet mutatnak.

Az emelkedő infláció, amihez hozzáadódik, hogy a központi bankok nem tudják megfékezni, szintén növelte a BTC befektetők fájdalmát. Mivel sokkal kevesebb befektetés van a kezükben, a kereskedők és a hosszú távú tulajdonosok a rövid távú nyereségesség és a kevésbé kockázatos eszközök felé mozdulnak el.

Ez a BTC bányászok eladásából is látszott, a BTC bányászok történelmileg hosszú távú tulajdonosok voltak a magasabb profit reményében. Az energiaköltségek emelkedése azonban a bányászat növekvő nehézségei mellett beszűkítette ezen bányászok haszonkulcsát, így kénytelenek beérni a rövid távú nyereséggel.

A Bitcoin-bányászok egyenlege nagy kiáramlásokat tapasztalt azóta, hogy az árak a 24,5 ezer dolláros helyi csúcsról visszautasították, ami arra utal, hogy az aggregált bányászok nyereségessége még mindig bizonyos fokú stressz alatt áll.

Míg a bányászok kiáramlása 3.000-8.000 BTC között mozgott, a piaci adatok szerint azonban egy 18 ezer dollárra történő árcsökkenés havi 8.000 BTC kiáramlást eredményezhet.

A Bitcoin, a vezető kriptopénz jelenleg a 19 000 és 20 000 dollár közötti sávban mozog, és a szeptemberi többszöri kitörés ellenére is nehezen tudja legyőzni a 20.000 dolláros ellenállást.

Bitcoin bányászok nettó pozíciójának változása Forrás: Glassnode

A bányászok nyereségességével kiegészített hosszú távú birtokosi nyereségesség többéves mélypontra süllyedt. A szintek azonban meglehetősen hasonlóak ahhoz, amikor a kriptopiac a korábbi ciklusok során elérte a mélypontját.

A Bitcoin jelenleg a 19 000 és 20 000 dollár közötti sávban található, és a szeptemberi többszöri kitörés ellenére is nehezen tudja legyőzni a 20 000 dolláros ellenállást.

A csúcs kriptopénzzel jelenleg 70%-os árengedménnyel kereskednek a tavaly novemberben elért 68 789 dolláros piaci csúcsához képest.


Olvastad már? Fenyegetve érzi magát a JPMorgan vezérigazgatója a stabilcoinok miatt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!