Először csökkent globálisan a bitcoin-ATM-ek száma

-

A kripto ATM-ek telepítésének nettó változásáról szóló adatok megerősítik, hogy szeptemberben 796 kripto ATM-et vontak ki a globális hálózatról.

Az elhúzódó medvepiac dominóhatása beszivárgott a Bitcoin (BTC) ATM ökoszisztémába, mivel 2022 szeptemberében a történelem során először fordult elő, hogy a globális nettó telepítések negatív növekedést mutattak – elsősorban az Egyesült Államokban bekövetkezett lassulás miatt.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bitcoin ATM-ek összlétszáma az augusztusi 38 776 ATM-ről 37 980-ra csökkent szeptemberben – ami 2,05%-os csökkenést eredményezett, amint azt a CoinATMRadar adatai mutatják.

A telepített Bitcoin-automaták száma az idő múlásával. CoinATMRadar

A kripto ATM-ek telepítésének nettó változására vonatkozó adatok megerősítik, hogy szeptemberben 796 kripto-ATM-et vontak ki a globális hálózatról. Csak az Egyesült Államokban 825 ATM-nyi csökkentést regisztrálták.

Európa, Kanada és néhány más joghatóság azonban új telepítésekkel tompította a visszaesést.

A kriptopénz-automaták számának nettó változása, havonta telepített és eltávolított ATM-ek. CoinATMRadar

A visszaesés ellenére a 60 napnyi azt mutatják, hogy globálisan naponta közel 14 kripto ATM-et telepítenek, a Genesis Coin pedig 40,3%-os részesedést képvisel a többi gyártó között. További népszerű kripto-ATM gyártók közé tartozik a General Bytes és a BitAccess.

A kripto ATM-ek telepítésének hirtelen csökkenése többek között a geopolitikai feszültségeknek tulajdonítható, beleértve a szabályozási tisztánlátás hiányát és a piaci bizonytalanságokat.

Bár a kripto-ATM-ek telepítése a külső tényezők miatt átmenetileg visszaesett, az országok továbbra is érdeklődést mutatnak az iránt, hogy határaikon belül működőképes kripto-ATM-ek legyenek.

Legutóbb Japán döntött úgy, hogy 2014 után ismét kripto ATM-eket vezet be, a helyi kriptotőzsde, a Gaia Co. élén. Kezdetben Tokióban és Oszakában fognak új ATM-eket telepíteni. A cég azt tervezi, hogy 2023 augusztusáig 50 BTM-et állít fel országszerte.

Olvastad már? Quant (QNT) erőfitogtatása a „medvepiacban”

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!