35 blokkláncos céget összesít az új Blackrock ETF

-

A világ legnagyobb eszközkezelő cége új európai ETF-et indított, amely lehetővé teszi a befektetők számára, hogy kitettséget szerezzenek a blokklánc-iparban.

A jelentések szerint egy kifejezetten a metaverzumra fókuszáló ETF is nemsokára érkezhet. Az új termék szeptember 27-én indult el, és iShares Blockchain Technology UCITS ETF néven fut.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Blackrock bejelentéséből kiderül, hogy a papír 75%-ban blokkláncos cégeket követ, például bányásztársaságokat, vagy éppen kriptotőzsdéket. A fennmaradó 25%-ban pedig a szélesebb értelemben vett kripto-ökoszisztéma támogatóit találhatják meg az ügyfelek.

A listában megtalálható 35 globális vállalat is, de emellett különböző derivatívákat is tartalmaz az ETF. Nincs a portfólióban viszont közvetlen, fizikai kriptopénz.

A Blackrock számára ez már a sokadik megmozdulás a kriptoiparban, a legutóbbi alkalommal például egy privát befektetési alapot hoztak létre spot BTC számára, augusztus 11-én.

A mostani bejelentésükben a Blackrock ETF-szakértője, Omar Moufti elmondta, az új ETF végre lehetőséget nyújt az ügyfeleiknek, hogy a feltörekvő blokklánc-iparba is befektethessenek.

„Úgy hisszük, hogy a digitális eszközök és a blokklánc technológia kifejezetten fontossá fog válni az ügyfeleink számára, hiszen elképesztő mértékben fejlődik a komplexitás, az elfogadottság mértéke, és növekszik a felhasználási módok száma.”

Az alap öt legnagyobb kitettsége a Coinbase 13,2%, A Block 11,4%, a bányászvállalat Marathon 11,13%, a szintén bányász Riot 10,5%-os részesedéssel, valamint 13%-nyi készpénz, mégpedig USD.

Az alapban emellett megtalálható 23 IT-vállalat, hat pénzügyi szolgáltató, egy ipari és egy kommunikációs cég is. A Bloomberg egyik friss jelentése alapján viszont hamarosan egy mg újabb ETF érkezhet a Blackrock részéről, mégpedig egy olyan, amelyik a metaverzumra fókuszál.

Ennek már a neve is megvan, iShares Future Metaverse Tech and Communications ETf néven kerül majd forgalomba. A Blackrock egyik portfólió-menedzsere, a technológiai lehetőségekért felelős Reid Menge ár februárban úgy fogalmazott, hogy a metaverzum forradalmat fog hozni az alkotók számára.

Augusztus elején a Coinbase jelentette be, hogy együttműködésbe kezdett a Blackrock csapatával, és a jelek szerint most learathatják a munkájuk gyümölcsét, mivel tekintélyes súlyt képviselnek az új ETF-ben.

Az együttműködéssel az is lehetővé válik, hogy a Coinbase Prime szolgáltatáson keresztül a Blackrock intézményi befektetői közvetlenül kriptopénzhez juthassanak.

Olvastad már? Véget ért a „szeptemBEAR”

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

Rekordot döntött a kisebb bitcoin-tulajdonosok száma

Az FTX tőzsde csődjének az utóhatásai között olyan pozitív fejleményeket is találni, mint a 10-nél kevesebb bitcoint tartalmazó címek számának a megnövekedése. A kisebb befektetők...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!