Lightning-mérnököt keres a Microstrategy

-

A világ legnagyobb Bitcoin-tulajdonosa szoftvermérnököt keres kiberbiztonsági megoldások létrehozására és a Lightning Network e-kereskedelmi felhasználási eseteinek lehetővé tételére.

A MicroStrategy, a világ legnagyobb Bitcoin (BTC) tartalékát birtokló üzleti intelligencia és technológiai vállalat Bitcoin Lightning szoftvermérnököt vesz fel a Lightning Network-alapú szolgáltatási platform létrehozására.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az új mérnök feladata egy Lightning Network-alapú platform létrehozása lesz a vállalati kiberbiztonsági kihívások megoldására és új e-kereskedelmi felhasználási esetek lehetővé tételére – olvasható a MicroStrategy weboldalához kapcsolódó álláshirdetésben.

A pályázónak „ellenálló gondolkodásmód” mellett bizonyítványokkal, eszköz- és programozásinyelv-ismerettel, valamint decentralizált pénzügyi technológiákkal kapcsolatos tapasztalattal kell rendelkeznie.

Az 1989-ben alapított MicroStrategy 2020 augusztusában kezdett Bitcoin-vásárlási hullámba, amely a cikk írásakor 130 000 BTC értékű, 2,57 milliárd dollárt érő tartalékban csúcsosodott ki.

Szeptember 20-án jelentették be, hogy az utolsó 301 BTC-t is megvásárolták, mintegy 3,98 milliárd dollárt fizetve a teljes tartalékért. A Bitcoin jövedelmezősége a hosszú távú birtokosok számára nemrég négyéves mélypontra esett. A MicroStrategy most az összes valaha létező BTC 0,62%-át birtokolja.

A MicroStrategy társalapítója és korábbi vezérigazgatója, Michael Saylor a Bitcoin maximalistájaként és a kriptopénz védelmezőjeként ismert. Saylor augusztus 2-án lemondott vezérigazgatói tisztségéről, de továbbra is a vállalat ügyvezető elnöke marad.

Saylor elmondta, hogy a változás:

“Lehetővé teszi számunkra, hogy jobban folytathassuk két vállalati stratégiánkat, a Bitcoin felvásárlását és birtoklását, valamint a vállalati analitikai szoftver üzletágunk növekedését”.

Saylort és a MicroStrategyt ugyanezen hónap végén adócsalás miatt beperelte a washingtoni főügyész hivatala.

A Lightning Network egy Bitcoin layer-2 protokoll, amelyet a fizetési átviteli sebesség növelésére és a tranzakciós díjak csökkentésére terveztek. A 2018-as debütálása óta lassan halad előre a peer-to-peer tranzakciók megkönnyítésében.


Olvastad már? A kriptopénzek szabályozása piaci egyenlőtlenségekhez vezethet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban. A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat,...

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

Az OpenSea bevezette a Binance Chain támogatását

A legnagyobb forgalmat bonyolító NFT-piactér az OpenSea a hét elején jelentette be, hogy integrálja a rendszerébe a Binance Chain blokkláncát. A felhasználóknak így lehetősége lesz,...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!