A kriptopénzek szabályozása piaci egyenlőtlenségekhez vezethet

-

A francia központi bank kormányzója, François Villeroy de Galhau úgy nyilatkozott, az EU-nak el kell kerülnie, hogy túl későn próbálja meg szabályozni a kriptopiacot, de arra is ügyelni kell, hogy a szabályok ne legyenek összecsapva.

Ha a sietségben ellentmondásos törvényeket hoznak, az piaci problémákat idézhet elő. A bankár egy párizsi konferencián tartott előadást, amely a digitális pénzügyek témája köré szerveződött, és így Galhaunak fel kellett sorolni a jól ismert kifogásokat, hogy miért kell az államnak felügyelnie a kriptókat.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ahogyan az már sokszor elhangzott, ha nem megfelelő az iparág szabályozása, akkor nem tudják megvédeni a fogyasztókat, és a pénzmosáshoz is új lehetőségeket kínálnak a hagyományos bankok módszerei mellett.

„Elképesztően oda kell figyelnünk arra, hogy megfelelő, következetes szabályozást hozzunk létre. De azt sem szabad hagyni, hogy elkéssünk a szabályozással. Ha elhibázzuk, akkor önkényes döntéseket idézhet elő ez az iparágban, hiszen a szereplők nem egyenlő feltételek mellett tudnának piacra lépni.”

Az EU 2020-ban fogadta el a kriptopiaci szabályozásról szóló beadványt, amely MICA néven került be a köztudatba. Ennek segítségével hoznák közös jogi keretrendszer alá a digitális eszközök kibocsátóit, kezelőit, és az iparág szolgáltatóit.

A várakozások szerint a törvény 2024-ben fog hatályba lépni, addig egyelőre csak annyit tudni, hogy az Európai Parlament és az Európai Tanács egyetértettek a jogszabály nyelvezetében, és a jelenlegi formájában megszavazták azt.

„Jelenleg nincs egységes európai szabályozás a kriptoeszközök tekintetében, amelyet minden országban hasonlóan alkalmaznak. A bankok viszont egyre nagyobb mértékben érdeklődnek a terület iránt, és ott tartunk, hogy a sokan már fontolóra vették az ilyen szolgáltatások elindítását. Ezt viszont csak a megfelelő biztonsági garanciát mellett lehet megtenni.”

Az EU fő értékpapír-felügyelete, az ESMA májusban figyelmeztetést adott ki a befektetők részére, hogy a növekvő infláció esetleg a kriptopénzek irányába terelheti az embereket.

Az EKB elnökhelyettese, Luis de Guindos is úgy nyilatkozott, hogy az eurózóna iflációja egyre szélesebb körben terjed, ráadásul a növekedés is lassul.

„Az idei harmadik és negyedik negyedévre további jelentős gazdasági lassulást várunk, és nem lehetetlen, hogy a növekedési ráta közel lesz a nullához.”


Olvastad már? A Walmart belép a metaverzumba

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban. A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat,...

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!