A kriptopénzek szabályozása piaci egyenlőtlenségekhez vezethet

-

A francia központi bank kormányzója, François Villeroy de Galhau úgy nyilatkozott, az EU-nak el kell kerülnie, hogy túl későn próbálja meg szabályozni a kriptopiacot, de arra is ügyelni kell, hogy a szabályok ne legyenek összecsapva.

Ha a sietségben ellentmondásos törvényeket hoznak, az piaci problémákat idézhet elő. A bankár egy párizsi konferencián tartott előadást, amely a digitális pénzügyek témája köré szerveződött, és így Galhaunak fel kellett sorolni a jól ismert kifogásokat, hogy miért kell az államnak felügyelnie a kriptókat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ahogyan az már sokszor elhangzott, ha nem megfelelő az iparág szabályozása, akkor nem tudják megvédeni a fogyasztókat, és a pénzmosáshoz is új lehetőségeket kínálnak a hagyományos bankok módszerei mellett.

„Elképesztően oda kell figyelnünk arra, hogy megfelelő, következetes szabályozást hozzunk létre. De azt sem szabad hagyni, hogy elkéssünk a szabályozással. Ha elhibázzuk, akkor önkényes döntéseket idézhet elő ez az iparágban, hiszen a szereplők nem egyenlő feltételek mellett tudnának piacra lépni.”

Az EU 2020-ban fogadta el a kriptopiaci szabályozásról szóló beadványt, amely MICA néven került be a köztudatba. Ennek segítségével hoznák közös jogi keretrendszer alá a digitális eszközök kibocsátóit, kezelőit, és az iparág szolgáltatóit.

A várakozások szerint a törvény 2024-ben fog hatályba lépni, addig egyelőre csak annyit tudni, hogy az Európai Parlament és az Európai Tanács egyetértettek a jogszabály nyelvezetében, és a jelenlegi formájában megszavazták azt.

„Jelenleg nincs egységes európai szabályozás a kriptoeszközök tekintetében, amelyet minden országban hasonlóan alkalmaznak. A bankok viszont egyre nagyobb mértékben érdeklődnek a terület iránt, és ott tartunk, hogy a sokan már fontolóra vették az ilyen szolgáltatások elindítását. Ezt viszont csak a megfelelő biztonsági garanciát mellett lehet megtenni.”

Az EU fő értékpapír-felügyelete, az ESMA májusban figyelmeztetést adott ki a befektetők részére, hogy a növekvő infláció esetleg a kriptopénzek irányába terelheti az embereket.

Az EKB elnökhelyettese, Luis de Guindos is úgy nyilatkozott, hogy az eurózóna iflációja egyre szélesebb körben terjed, ráadásul a növekedés is lassul.

„Az idei harmadik és negyedik negyedévre további jelentős gazdasági lassulást várunk, és nem lehetetlen, hogy a növekedési ráta közel lesz a nullához.”


Olvastad már? A Walmart belép a metaverzumba

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amelyeket most kell megvenni, mert 2024-ben 500 %-os megtérülést hozhatnak

Vendégbejegyzés A jelenlegi kriptopiac a folyamatos növekedés és a rugalmasság jeleit mutatja. A piac továbbra is pozitív pályán mozog, a jelentős kriptovaluták, mint a Bitcoin és az...

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!