Három és fél év után lemond az Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) elnöke.

Jay Clayton 2017 májusa óta tölti be az SEC elnöki szerepét, 2021 végén pedig otthagyja az ügynökséget.

Az kormányhivatal sajtóközleményében elmondta, hogy Clayton az egyik legtöbb időt eltöltő elnök az SEC élén.

A kriptorajongók már ismerhetik az ügynökség korábbi munkáját, a bitcoin tekintetében nagyon megosztó munkát végeztek szabályozás terén.

Olyan viták születtek, mint az, hogy a kriptoeszközök értékpapírnak számítanak-e a 71 éves Howey teszt alapján.

Clayton arra figyelmeztette a befektetőket tavaly, hogy „nagyon eltévedtek”, ha azt gondolják, hogy a kriptopénzzel kereskedni lehet a népszerű tőzsdéken szigorúbb szabályozások nélkül.

Clayton elnöksége alatt az SEC 14 milliárd dollárnyi pénzügyi kártérítést ítélt meg, ez csupán 2020 során is több mint 4,68 milliárd dollárt volt, ebből 3,5 milliárd dollár került vissza a befektetőkhöz.

Az SEC emellett 565 millió dollárt fizetett különböző adatszivárogtatóknak, köztük egy rekordnak számító, 114 millió dolláros kifizetéssel.

Clayton azt mondta:

„Az amerikai tőkepiacok ökoszisztémája a világ legerősebb és legrugalmasabb rendszere, köszönhetően az SEC csapata kemény munkájának tovább javítottuk a befektetők védelmét, támogattok a kis és nagyvállalatok tőkeformációját, és lehetővé tettük, hogy a piacok még hatékonyabb és átláthatóbb módon működjenek.”

Jelenleg nem tudni, hogy Clayton mit tervez a jövőben, de William Barr, az USA főügyésze nemrég bejelentette, hogy Clayton lehet New York állam Déli Körzetének állami ügyésze.

Olvastad már? Cynthia Lummis szerint a kriptopénzek különösen jó „vagyontárolási eszközök”

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂