Jay Clayton egy év múlva lemond az SEC elnökségéről

-

Három és fél év után lemond az Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) elnöke.

Jay Clayton 2017 májusa óta tölti be az SEC elnöki szerepét, 2021 végén pedig otthagyja az ügynökséget.

Az kormányhivatal sajtóközleményében elmondta, hogy Clayton az egyik legtöbb időt eltöltő elnök az SEC élén.
A kriptorajongók már ismerhetik az ügynökség korábbi munkáját, a bitcoin tekintetében nagyon megosztó munkát végeztek szabályozás terén.
Olyan viták születtek, mint az, hogy a kriptoeszközök értékpapírnak számítanak-e a 71 éves Howey teszt alapján.
Clayton arra figyelmeztette a befektetőket tavaly, hogy „nagyon eltévedtek”, ha azt gondolják, hogy a kriptopénzzel kereskedni lehet a népszerű tőzsdéken szigorúbb szabályozások nélkül.
Clayton elnöksége alatt az SEC 14 milliárd dollárnyi pénzügyi kártérítést ítélt meg, ez csupán 2020 során is több mint 4,68 milliárd dollárt volt, ebből 3,5 milliárd dollár került vissza a befektetőkhöz.
Az SEC emellett 565 millió dollárt fizetett különböző adatszivárogtatóknak, köztük egy rekordnak számító, 114 millió dolláros kifizetéssel.
Clayton azt mondta:

„Az amerikai tőkepiacok ökoszisztémája a világ legerősebb és legrugalmasabb rendszere, köszönhetően az SEC csapata kemény munkájának tovább javítottuk a befektetők védelmét, támogattok a kis és nagyvállalatok tőkeformációját, és lehetővé tettük, hogy a piacok még hatékonyabb és átláthatóbb módon működjenek.”

Jelenleg nem tudni, hogy Clayton mit tervez a jövőben, de William Barr, az USA főügyésze nemrég bejelentette, hogy Clayton lehet New York állam Déli Körzetének állami ügyésze.

Olvastad már? Cynthia Lummis szerint a kriptopénzek különösen jó „vagyontárolási eszközök”

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!