Az IOHK új formában teszi közzé a Goguen-forkkal kapcsolatos híreket. A Cardano mögött álló társaság a Twitteren kéthetente közölni fog egy videót a firssítéről, melyben Dimitris Poulopoulos, a Goguen projektmenedzsere és Volodymyr Hulchenko, a Cardano projektmenedzsere beszél a fejlesztéről.

Az új formátum célja, hogy a felhasználók és a Cardano közössége rálátást kapjon a különböző projektek haladására, melyek a Cardano alapjait adják.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

Emellett a fejlesztők egy tervet is kiadnak arról, hogy a felhasználók mire számíthatnak az egyes frissítések során.

Haladás a Ledger, Plutus és Marlowe projektekkel

Hulchenko és Poulopoulos az első részben a Ledger, Plutus és Marlowe csapatokról beszélt. A Ledger projekt három nagyobb frissítést is kapott, már támogatja a tokenek zárolását a Cardano Ledger tárcán, és a tokenek is natív támogatást kaptak.

Ezzel a felhasználók több eszközzel is utalásokat kezdeményezhetnek. A csapat megváltoztatta a konszenzust, hogy támogassa korábban említett projekteket. Hulchenko azt mondta, hogy „nagyon jól haladnak a projekttel”.

Poulopoulos a Plutus csapatára tért ki. Már régóta nem lehetett hallani a projektről, de a projektkezelő szerint mindez ezért volt hogy „jó tapasztalatokkal” szolgáljanak a Plutus okosszerződés-fejlesztőinek.

A Plutus csapata – egy kisebb bővülés után – jelenleg két párhuzamos munkafolyamaton dolgozik. Következő céljuk, hogy frissítsék a Plutus Playgroundot, amely a Cardano egyfajta szimulált változata lesz, hogy „a felhasználók megismerjék a Playground felhasználói felületét.”

A fejlesztők hamarosan elkészítik a Plutus Core részének próbaverzióját. Ez lehetővé teszi, hogy sorszámozással biztosítsák a „legmagasabb szintű bekötözéseket.”

A Plutus csapata továbbra is azon dolgozik, hogy átvizsgálja ezeket az eszközöket. Nemrég kiadták a GHC- 8.10-es verzióját a haskell.nix-be integrálva. Az új verzióval lehetővé vált a Cardano csomópontok fejlesztése, köztük a Plutusé is.

Emellett a Marlowe pénzügyi szerződései révén jelentős haladást értek el a Cardano defiképességei terén.

Poulopoulos elmondta, miszerint pozitív visszajelzéseket kaptak a Marlowe Alpha program résztvevőitől.

Ugyanakkor a csapat új oktatási anyagokat osztott meg a Marlowe-ról, melyek a YouTube-on keresztül is megtekinthetők.  A csapat azon dolgozik, hogy a „lutus alkalmazás keretrendszernek megfelelően adjon ki frissítéseket.”

Olvastad már? 100 millió dollárt shortolt egy bitcoin bálna

Forrás: crypto-news-flash.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂