100 millió dollárt shortolt egy bitcoin bálna

-

Egy bitcoin bálna november 15-én 100 millió dolláros shortot kezdeményezett, miközben a láncadatok alapján az elmúlt egy hét során más bálnák eladásokba kezdtek.

Egy bitcoin bálna 100 millió dolláros short pozíciót nyitott a Bybit tőzsdén, emellett a bálnák több láncadat alapján is eladásba kezdett a múlt hét során.

A bitcoin lendülete továbbra is erős, de sokak számára vonzó eladási területet jelenthet a 16.000 dolláros árfolyam.
16.000 dolláron jelentős a likviditás, mivel ez egy erős ellenállási szint. Azonban a stabilcoinok beáramlása alapján a vásárlói nyomás is jelentős, így egyfajta csata alakult ki a vásárlók és eladók között, amely a magas likviditás miatt vonzó lehet az eladók számára.

Egyre több jel utal arra, hogy a bálnák profitokra vadásznak

November 15-én egy eladó agresszív eladásokba kezdett, pár óra alatt nagyjából 3,5 millió dollárnyi eladási ügylet keletkezett.  A hatalmas eladások miatt két lehetőség áll fenn.
Az első, hogy az eladó próbálta felrázni a pozíciókat, mellyel az árfolyamot próbálta növelni. A másik, hogy eladási nyomást akart helyezni a bitcoinra.
A kereskedő azt írta:

„Nagyjából két órával ezelőtt valaki egy agresszív, 100 millió dolláros eladást kezdett a Bybiten, az ügyletek harmada továbbra is nyitva áll”.


Így rejtélyes, hogy mindeközben több nagy tőzsde is nagy beutalásokat tapasztalt az elmúlt 24 óra során. Az amerikai Gemini tőzsdére 9000 bitcoint utaltak a CryptoQuant adatai alapján.
A bálnák általában azokat a tőzsdéket használják, melyek szigorúan követik a szabályozásokat, tehát az olyan platformokat, mint a Coinbase és a Gemini.
A Gemini tőzsdére több mint 143 millió dollárt utaltak, így egy „Blackbeard” nevű kutató szerint érdemes óvatosnak lenni.

Csupán hétvégi ingadozás?

A bitcoin jelenlegi piaci struktúrája merőben eltér a korábbi ciklusoktól. Amikor 2017-ben 16.000 dolláron járt a bitcoin értéke, a kriptopénz rendkívül instabil volt.

„2017-ben 10 ezerig, 15 ezerig, majd 20 ezerig ugrott az árfolyam, és az OKEx tőzsdén 1000 dolláros címletekben lehetett heti határidős szerződéseket vásárolni, most negyedéves időkerettel lehet kereskedni 100 dollár fölött.”

A mostani emelkedés sokkal fenntarthatóbb és fokozatosabb. A bitcoin továbbra is lépcsőzetes növekedést mutat, amely egy elhúzódó emelkedésbe fejlődött.  A hirtelen ugrások helyett a növekedéseket mindig konszolidáció követte.
Különböző források, mint a Google Trend adatai azt mutatják, hogy 2017-tel szemben jelenleg továbbra is alacsony a hagyományos befektetők érdeklődése. Másfelől több bizonyíték is azt mutatja, hogy a Wall Street kezd érdeklődni a bitcoin iránt.

Így elmondható, hogy a mostani emelkedés nagyban eltér a 2017-es piactól, melyet „extrém kapzsiság” jellemzett.
A feleződés miatt jelentősen csökkent az elérhető készlet, emellett a tőzsdék vagyona is nagyot esett az idei év folyamán.
A határidős szerződések fizetési rátája is semleges, jelenleg 0,01%, amely azt jelzi, hogy a piac nem annyira túlfűtött, mint három évvel ezelőtt. Így rövid és közepes távon nem várható visszahúzás.

Olvastad már? A Bank of England vezetője szerint a „bankoknak alkalmazkodniuk kell a kriptopénzekhez”

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

A magyar fejlesztésű THE CORE web3-as stratégiai játék, a felfedezői már a Mars felé tartanak

2023 február 29-én indult el a THE CORE, amely egy Civilization-típusú stratégiai játékot vízionál egy Ready Player One által inspirált virtuális világban, ahol a játékosok...

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!