A Bank of England vezetője szerint a „bankoknak alkalmazkodniuk kell a kriptopénzekhez”

-

Jon Cunliffe, Anglia központi bankjának egyik vezetője elmondta, hogy a bankoknak igazodniuk kell a digitális eszközök által elhozott változásokhoz.
A blokklánc és a digitális eszközök segítségével mindenki a saját bankja lehet, amely veszélyt jelent a jelenlegi bankrendszerre.

Azonban Jon Cunliffe, a Bank of England igazgatóhelyettese szerint a bankok nem foglalkoznak azzal, hogy relevánsak maradjanak.

„Nem az a munkánk, hogy megvédjük a bankok üzleti modelljét. A bankoknak alkalmazkodniuk kell. A munkánk az, hogy ha megváltozik a bankok üzleti modellje, akkor kezelni tudjuk ennek pénzügyi és makrogazdasági következményeit.”

Cunliffe elmondta, miszerint nem az a Bank of England feladata, hogy a jelenlegi bankrendszer továbbra is világvezető maradjon.
A központi bankok által kiadott digitális valuták (CBDC-k) veszélyt jelentenek a kereskedelmi bankokra, ugyanis kiiktatná őket mint közvetítő.
A kriptopénzek lehetővé teszik, hogy valaki maga kezelje pénzügyeit, amely szintén kihívást jelent a bankok számára, annak ellenére, hogy továbbra is fiat belépési pontként működnének.
Jelenleg Kína vezeti a CBDC-versenyt, akik már próbálkoznak is a digitális jüannal. A CBDC-k hatalmas következményekkel járhatnak.

„Gyorsan kell cselekedniük, mielőtt a politika is rájön arra, hogy olyan fejlesztések vannak a privát szférán belül, melyek nem férnek bele a törvénykezésekbe.”

Cunliffe ezzel arra utalt, hogy a világ kormányainak kiemelten fontosnak kell tartania a különböző új pénzügyi eszközök által elhozott változásokat.

Annak ellenére, hogy több vezető ország is verseng az CBDC-ranglistán betöltött első helyezésért, az Egyesült Államok pénzügyi szabályozói – az oroszokkal egyetemben – úgy gondolják, hogy nem kell elsőnek befutni.

Olvastad már? 4 ok amiért veszélyes hullámvasút lehet a bitcoin 16.000 dolláros áttöréséből

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

Rekordot döntött a kisebb bitcoin-tulajdonosok száma

Az FTX tőzsde csődjének az utóhatásai között olyan pozitív fejleményeket is találni, mint a 10-nél kevesebb bitcoint tartalmazó címek számának a megnövekedése. A kisebb befektetők...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!