A Bank of England vezetője szerint a „bankoknak alkalmazkodniuk kell a kriptopénzekhez”

-

Jon Cunliffe, Anglia központi bankjának egyik vezetője elmondta, hogy a bankoknak igazodniuk kell a digitális eszközök által elhozott változásokhoz.
A blokklánc és a digitális eszközök segítségével mindenki a saját bankja lehet, amely veszélyt jelent a jelenlegi bankrendszerre.

Azonban Jon Cunliffe, a Bank of England igazgatóhelyettese szerint a bankok nem foglalkoznak azzal, hogy relevánsak maradjanak.

„Nem az a munkánk, hogy megvédjük a bankok üzleti modelljét. A bankoknak alkalmazkodniuk kell. A munkánk az, hogy ha megváltozik a bankok üzleti modellje, akkor kezelni tudjuk ennek pénzügyi és makrogazdasági következményeit.”

Cunliffe elmondta, miszerint nem az a Bank of England feladata, hogy a jelenlegi bankrendszer továbbra is világvezető maradjon.
A központi bankok által kiadott digitális valuták (CBDC-k) veszélyt jelentenek a kereskedelmi bankokra, ugyanis kiiktatná őket mint közvetítő.
A kriptopénzek lehetővé teszik, hogy valaki maga kezelje pénzügyeit, amely szintén kihívást jelent a bankok számára, annak ellenére, hogy továbbra is fiat belépési pontként működnének.
Jelenleg Kína vezeti a CBDC-versenyt, akik már próbálkoznak is a digitális jüannal. A CBDC-k hatalmas következményekkel járhatnak.

„Gyorsan kell cselekedniük, mielőtt a politika is rájön arra, hogy olyan fejlesztések vannak a privát szférán belül, melyek nem férnek bele a törvénykezésekbe.”

Cunliffe ezzel arra utalt, hogy a világ kormányainak kiemelten fontosnak kell tartania a különböző új pénzügyi eszközök által elhozott változásokat.

Annak ellenére, hogy több vezető ország is verseng az CBDC-ranglistán betöltött első helyezésért, az Egyesült Államok pénzügyi szabályozói – az oroszokkal egyetemben – úgy gondolják, hogy nem kell elsőnek befutni.

Olvastad már? 4 ok amiért veszélyes hullámvasút lehet a bitcoin 16.000 dolláros áttöréséből

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.20.

Prémium Bitcoin (BTC) Úgy tűnik, hogy rövid távon a Bitcoin (BTC) árfolyama egy sávban ragadt, de hosszú távon a token egy előre beprogramozott emelkedést követ. A jól ismert...

Venezuelában betiltják a kriptobányászatot

A venezuelai kormány csatlakozott azon országok sorához, amelyek nem nézik jó szemmel a kriptobányászatot annak hatalmas energiaigénye miatt. Egy helyi híroldal szerint Venezuela Villamosenergia Minisztériuma...

Chainlink (LINK) technikai elemzés 05.20.

Prémium Chainlink (LINK) A token rendkívüli erőt mutat, mivel úgy tűnik, hogy a bikák kapituláltak a múlt héten bekövetkezett bikás visszapattanást követő rallyt követően. A volumen konzisztens volt,...

Hogyan alakul az Ethereum jövője?

Az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin számos fejlesztést javasolt a hálózat javítása érdekében, és a javasolt változtatások célja olyan problémák kezelése, mint a blokkjutalom kérdése, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!