A Bank of England vezetője szerint a „bankoknak alkalmazkodniuk kell a kriptopénzekhez”

-

Jon Cunliffe, Anglia központi bankjának egyik vezetője elmondta, hogy a bankoknak igazodniuk kell a digitális eszközök által elhozott változásokhoz.
A blokklánc és a digitális eszközök segítségével mindenki a saját bankja lehet, amely veszélyt jelent a jelenlegi bankrendszerre.

Azonban Jon Cunliffe, a Bank of England igazgatóhelyettese szerint a bankok nem foglalkoznak azzal, hogy relevánsak maradjanak.

„Nem az a munkánk, hogy megvédjük a bankok üzleti modelljét. A bankoknak alkalmazkodniuk kell. A munkánk az, hogy ha megváltozik a bankok üzleti modellje, akkor kezelni tudjuk ennek pénzügyi és makrogazdasági következményeit.”

Cunliffe elmondta, miszerint nem az a Bank of England feladata, hogy a jelenlegi bankrendszer továbbra is világvezető maradjon.
A központi bankok által kiadott digitális valuták (CBDC-k) veszélyt jelentenek a kereskedelmi bankokra, ugyanis kiiktatná őket mint közvetítő.
A kriptopénzek lehetővé teszik, hogy valaki maga kezelje pénzügyeit, amely szintén kihívást jelent a bankok számára, annak ellenére, hogy továbbra is fiat belépési pontként működnének.
Jelenleg Kína vezeti a CBDC-versenyt, akik már próbálkoznak is a digitális jüannal. A CBDC-k hatalmas következményekkel járhatnak.

„Gyorsan kell cselekedniük, mielőtt a politika is rájön arra, hogy olyan fejlesztések vannak a privát szférán belül, melyek nem férnek bele a törvénykezésekbe.”

Cunliffe ezzel arra utalt, hogy a világ kormányainak kiemelten fontosnak kell tartania a különböző új pénzügyi eszközök által elhozott változásokat.

Annak ellenére, hogy több vezető ország is verseng az CBDC-ranglistán betöltött első helyezésért, az Egyesült Államok pénzügyi szabályozói – az oroszokkal egyetemben – úgy gondolják, hogy nem kell elsőnek befutni.

Olvastad már? 4 ok amiért veszélyes hullámvasút lehet a bitcoin 16.000 dolláros áttöréséből

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Az amerikai pénzügyminisztérium drogkartellhez kötődő Ethereum tárcát szankcionál

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Külföldi Eszközök Ellenőrzéséért Felelős Hivatala (Office of Foreign Assets Control, OFAC) szeptember 26-án tíz, illegális kábítószer-kereskedelemmel összefüggésbe hozható személyt vett fel...

A SEC késlelteti az Ark Invest Spot Bitcoin ETF döntését

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) ismét elhalasztotta a várva várt döntést az Ark Invest és a 21Shares duó által benyújtott spot Bitcoin ETF...

A BlockFi bírósági jóváhagyást kapott a felszámolási tervéhez

A BlockFi kriptohitelezési platform számára jelentős fejlemény, hogy az Egyesült Államok New Jersey-i csődbírósága zöld utat adott a felszámolási tervnek. Ezzel a hitelezők egy lépéssel...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!