Két nagy befektető, aki 40%-ot bukott bitcoineladással

-

Az elmúlt hónapok során két jelentős bitcoineladás is történt. Mindkét befektető jobban járt volna, ha tovább tartogatja bitcoinját.
Dave Portnoy, a Barstool Sports igazgatója és Keith McCullough, a Hedgeye Risk Management vezérigazgatója az elmúlt pár hónapban nyilvánosan is bejelentette, hogy eladják bitcoinkészletüket. Mindketten 40%-kal több profitra tehettek volna szert, ha várnak az eladással.

Portnoy rövid ideig, de annál eseménydúsabb kalandot folytatott a kriptoszférával. Miután azt állította, hogy legalább 200.000 dollárnyi bitcoint vásárolt, és augusztus közepén a Winklevoss ikrekkel időzött együtt, egy héttel később bejelentette, hogy eladja bitcoinját, amikor az árfolyam 12.000 dolláron állt.

„Jelenleg nincs bitcoinom. Várni fogok és figyelni. 25.000 dollárt buktam. Ahogy a tőzsdéknél, itt is idő kell, hogy megtanuljam az egészet. […] az orchideák meghalnak a kriptovilágban. Lehet, hogy végeztem, de lehet, hogy nem.”

Október végén amikor a bitcoin árfolyama elérte a 13.000 dollárt, azt mondta „SENKI nem táncol úgy a sírokon, mint bitcoinkövetők”, mellyel arra utalt, hogy továbbra is savanyú az eladás miatt.


A bitcoin árfolyama nemrég elérte a 16.000 dollárt, vagyis 40%-ot emelkedett Portnoy beszállásához képest. Ezzel 200.000 dollárból 290.000 dollárt tudott volna keresni.


Keith McCullough, a Hedgeye Risk Management vezérigazgatója október 6-án adta el bitcoinját, két héttel azt követően, hogy azt mondta „úgy tűnik longolni kell a bitcoint.”
Nem tudjuk, hogy mennyi bitcoinja volt, de ekkor 11.000 dolláron állt az árfolyam. Pár nappal később megindokolta döntését, de nem volt teljesen érthető.

Ehhez képest az áfrolyam 54%-ot emelkdett McCullough eladásához képest (de lehet, hogy azóta visszavásárolta magát.)
Peter Schiff, az ismert bitcoinkritikus és az Euro Pacific Capital vezérigazgatója nem adta el bitcoinját, mivel már rég elvesztette azt. Ezzel szemben fia szembement apja tanácsával, és még több bitcoint vásárolt.

„Kinek a tanácsát követnéd? Egy 57 éves tapasztalt befektetőét, aki már 30 éve hivatásos befektető, vagy egy 18 éves egyetemi gólyáét, aki még életében nem dolgozott?” – kérdezte Schiff a Twitteren

A bitcoin értéke 60%-ot emelkedett Schiff írása óta, ezzel szemben az arany értéke 3%-ot csökkent. Egy gólyához képest nem rossz.

Olvastad már? Cardano: a bankoknak inkább ada tokent kellene tartaniuk, bitcoin helyett

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!