A Grayscale 240 millió dollárnyi bitcoint vásárolt

-

A Grayscale Bitcoin Alap (GBTC) mögött álló Grayscale a héten újabb 15.114 bitcoint vásárolt (241 millió dollár).
A GBTC eddig 481.711 bitcoint birtokolt, amely a nyilvánosan kereskedő cégek által birtokolt bitcoin 62%-át teszi ki.

A Grayscale digitális vagyonkezelő a héten újabb vásárlásba kezdett, 15.114 bitcoint vásárolt 241 millió dollár értékben, ezzel a cég bitcoinvagyona 506.000 bitcoinra, vagyis 8,1 milliárd dollárra növekedett.
A Grayscale az egyik legnagyobb bitcoinvásárló, teljes vagyona a bitcoin összértékének 2,29%-át adja.
Michael Sonnehnshein, a Grayscale igazgatója a héten elmondta, hogy 262 millió dollárral ez az eddigi legnagyobb „tőkegyűjtés”. Csütörtökön azt mondta, hogy a cég csupán a bitcoinnal több mint 115 millió dollárt keresett.
A cég különböző alapokat kezel a befektetők összvagyonával, melyeken keresztül kriptopénzt vásárolnak. A részvényekkel nyíltan lehet kereskedni, az árfolyamuk általában követi a kriptopénzek árfolyamát. Részvényeik közül a bitcoin a legnagyobb.
Az alapok magas költségekkel dolgoznak és a részvényárfolyamok általában túllövik a bitcoin árfolyamát, de ez elfogadható olyan emberek számára, akik a tőzsdén szeretnének kriptopénzekkel kereskedni, ugyanis egyesek számára ez az egyetlen módja, hogy adózás szempontjából kedvező módon férjenek hozzá a kriptopénzekhez.

A Grayscale Bitcoin Alap 2013-ban indult, ez a cég legnagyobb pénzügyi alapja. A GBTC által kezelt vagyon összértéke mára átlépte a 8,2 milliárd dollárt.


A GBTC 481.711 bitcoint birtokol, amely a Bitcointreasuries.org adatai alapján a részvénytársaságok által birtokolt 814.359 bitcoin 62%-át adja.

Olvastad már? Két nagy befektető, aki 40%-ot bukott bitcoineladással

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!