Péntek 13: Hogyan hathat a babona a bitcoin árfolyamára

-

Tegnapelőtt volt péntek 13-a, és ez már másodszor fordult elő az idei év során. Ahogy éjfélt ütött az óra, a bitcoin árfolyama hetek óta először törte meg bika irányzatát.
Kapcsolódhat ez a két dolog egymáshoz? Górcső alá vettük a korábbi babonás dátumokat, hogy megnézzük van-e bármilyen hatásuk az árfolyamra.

Egy kis történelem arról, hogyan hathat péntek 13-a a kriptopiacokra

Két hete volt Halloween, így „Péntek 13-a” sokakban felidézheti az 1980-as években megjelent horrorfilmet a hokimaszkot viselő Jason Voorghees főszereplésével. Azonban a dátumhoz köthető babona egészen a középkorig vezethető vissza.
Az egyik eredete a norvég mitológiában leledzik, ahol 12 isten találkozott Valhallában, majd megjelent egy 13., hívatlan vendég: Loki, a bajkeverő isten.
Egy másik eredete Jézusra, a kereszténységre, a templomos lovagokra, és egy 1907-ben megjelent „Péntek Tizenharmadika” című könyvre vezethető vissza. A könyvben egy bróker a babonát használta ki, hogy pánikot okozzon a Wall Streeten.
Lehet, hogy a babonának tényleg hatása lehet az árfolyamra? Érdekességképpen a napi gyertya egy dojit rajzolt, amely határozatlanságot jelez a piacokon. Lehet, hogy megijedtek a befektetők vagy csupán tényleg szerencsétlen a 13-as szám?

A balszerencsés nappal a bitcoin szerencséje is megfordulhat?

Az emberek gyakran keresnek szimbolikát a számokban. A 13-as szám egyesek számára balszerencsés, míg mások pont, hogy szerencsésnek találják.
Sok épületen nincs 13. emelet. Ha legközelebb egy hatalmas épületben jársz, akkor ellenőrizd le.
A tudomány Triskaidekaphobia néven tartja számon a 13-as számtól való félelmet. Egyesek számára ennyire jelentős egy szám. A péntek 13-tól való félelem pedig a paraskevidekatriaphobia nevet kapta.
Ha valóban diagnosztizálható a 13-as számtól való félelem, akkor a média és a babona elég lehet ahhoz, hogy kihasson tömegekre? Lehetséges, és a bitcoin grafikonja is alátámasztja az elméletet.

bitcoinist.com

A legutóbbi négy péntek 13-ból három is látszik az alábbi grafikonon, a legutóbbi kettő során mind irányváltás történt. A legutóbbi péntek 13 fekete csütörtök után volt, amikor a bitcoin megkezdte növekedését 16.000 dollárig.

A tegnapelőtti péntek 13-a pont a legutóbb megkezdett irányzat csúcsán alakult ki, így lehet, hogy rövid távon megfordul a bitcoin irányzata?
2021-ben csak egyetlen péntek 13-a lesz, így jelöljétek meg a naptárban, és figyeljétek, hogy mi fog történni addig. Ha valóban balszerencsésen alakul a bitcoin iránya, akkor a jövőben ezt akár meg is próbálhatod kihasználni.

Olvastad már? A Bank of England vezetője szerint a „bankoknak alkalmazkodniuk kell a kriptopénzekhez”

Forrás: bitcoinist.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!