Cardano: a bankoknak inkább ada tokent kellene tartaniuk, bitcoin helyett

-

Frederik Gregaard, a Cardano Alapítvány ügyvezetője volt az előadó a „The Cardano Effect” néven futó műsor 113. adásában.
A PwC könyvvizsgáló-óriás Digitális Pénzügyi Részlegének volt irányítója idén szeptember óta vezeti az alapítványt.

A műsorban beszélt az ada elfogadottságáról, a magánélet védelmét illető kérdésekről, valamint a projekt jövőjéről.
Rögtön az elején egy, a felhasználók részéről érkező kérdésre reagált, amely a projekt előtti akadályokat, és a Cardano megoldásait firtatta.

„Ha a rövid válaszokra vagytok kíváncsiak, akkor ki kell választani, hogy a nagyon komplex problémákból melyekre fókuszálunk. Vannak szabályozási problémák. Problémák, amelyeket nem lehet egyszerűen megoldani, amelyek esetében az identitás, az azonosítás nagyon fontos. Ezek ráadásul bárhol feltűnhetnek, a pénzszektorban, a biztosítások területén, az ellátási láncoknál, az oktatásban. Nem lehet félvállról venni.”

Bitcoin-standard helyett adastandard

Az ügyvezető optimista, és úgy véli, a személyes tapasztalatai alapján, amelyet a bankszektor résztvevőjeként szerzett, mostanra biztos abban, hogy a kriptopénzek és a blokklánc már nem fognak eltűnni a süllyesztőben.
Tisztán látják már az utat, amely az ada elfogadottságához vezet az intézményi szereplők szintjén. Ez azonban nem gyors folyamat, hiszen itt is vannak akadályok, amelyeket le kell gyűrni:

„A bankszektor és az ada kapcsán tudom, hogy több intézmény már aktívan foglalkozik a dologgal. Nem mondhatok neveket, főleg azért nem, mert többnyire még nem akarják felfedni az érintettségüket a szabályozói bizonytalanságok miatt. Nekik is hozzá kell járulni, hogy nyilvánosságra hozzuk ezt az információt. Ez lehet ma is akár, de lehet, csak valamikor a jövőben. Bankár voltam én is, tudom, hogy melyik gombokat kell megnyomni, hogy beinduljon a gépezet.”

Bővebben is szóba került a magánszféra védelme, és az, hogy az ada milyen lehetőségekkel rendelkezik ezen a téren.

A banki elfogadottsághoz komoly követelményeknek kell megfelelni, Gregaard pedig úgy véli, ebben a kérdésben az ada ugyanazt tudja nyújtani, mint amit a bitcoin is. Az eltérés a két kriptopénz között mindössze a konszenzusprotokollban van.

„A PoS miatt csak egy kicsivel alacsonyabb a titkosítási szint, mint a bitcoin esetében. Ha egy projekt futtatásához megfelelő a Bitcoin hálózata, akkor ahhoz a Cardano is jó. Beszélhetünk akár adastandardról is, mivel úgy vélem, az embereknek amúgy is a Cardano hálózatát kellene választani.”

Az ügyvezető végül elárulta, hogy mi várható a jövőben a projekt szempontjából, és beszélt a Cardano Alapítvány szerepéről a decentralizált ökoszisztémájukban. Gregaard világossá tette, hogy az alapítvány a továbbiakban is együttműködik a fejlesztőkkel és az IOHK-val, hogy a platformot fenntartsák.

Emellett az alapítvány azokat a fejlesztőket is támogatni kívánja, akik a Cardano hálózatán építik fel a dappjaikat, és telepítik az okosszerződéseiket, protokolljaikat.

„Egyelőre persze még kérdés, hogy hogyan fogjuk támogatni őket, hogyan nyerhetik el a bizalmunkat. Hogyan javítja az üzleti modellt, ha mi is részt veszünk a dologban? Ez még megfejtésre vár. Azt hiszem, az alapítványnak elébe kellene mennie a dolgoknak, és még inkább beszállnia az üzletbe.”

Olvastad már? Egy rejtett hiba miatt rövid ideig kettészakadt az Ethereum blokklánca

Forrás: crypto-news-flash.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!