4 ok amiért veszélyes hullámvasút lehet a bitcoin 16.000 dolláros áttöréséből

-

November 12-én a bitcoin árfolyama elérte a 16.000 dollárt, és ezzel jelentősen megemelkedett az árfolyam volatilitása.
Miután elérte a 16.150 dollárt, az árfolyam két órán belül 15.600 dollárig zuhant. Úgy tűnik, hogy négy tényező állhat a jelenség mögött.

Ezek a tényezők a bányászok eladásai, a bálnák profiteladásai, a 16.000 dolláros ellenállás jelentősége, valamint a piaci irány hiánya.

A bányászok eladásai ellenére szárnyal a bitcoin

A CryptoQuant és a Glassnode elemzőcégek adatai alapján a bányászok jelentős mennyiségű eladásokat folytattak az elmúlt hetek során.
Október óta jelentősen megcsappantak a bányászok bitcoinkészletei. Ez azt jelzi, hogy az elmúlt három hét során a bányászok egyre több bitcoint adtak el.
A „Double-U” nevű elemző elmondta:

„A bányászok tárcáiban lévő bitcoinok mennyisége kezd stabilizálódni, miután november elején nagyot esett.

A bányászok eladásai hatalmas kavarodást okoznak a piacokon, mivel ezzel együtt a befektetői kereslet egyre növekszik.
Így egyfajta konfliktus alakult ki a bányászok eladási nyomása és a befektetők vásárlói nyomása között.

A bányászok is eladásokba kezdtek

Ki Young Ju, a CryptoQuant vezérigazgatója elmondta, hogy egyes bálnák eladásokba kezdtek. A vezérigazgató szerint hirtelen esés nem várható, de kialakulhatnak kisebb visszahúzások.
A korábbi bika ciklusok alatt a bitcoin többször is 20-30%-ot esett, mielőtt új csúcsra tört volna. Így nem lenne szokatlan, ha most is ez történne.

„Elképzelhető, hogy több korrekció is lesz, mivel a bálna/tőzsde arány elérte a 85%-ot, bár nem gondolom, hogy hatalmas esésekre számíthatunk. A 2018-as és 2020-as eladások előtt a bálna/tőzsde arány 85-90%-on állt.”

A tőzsdékre történő beutalások általában megelőzik a nagy eladásokat, mivel a bálnák általában nem letétkezelős tárcákat használnak. Az ilyen tárcák azt jelentik, hogy a tulajdonosnak teljes irányítása van pénze fölött.
Amikor a bálnák tőzsdékre küldik a vagyonukat, az általában azt jelenti, hogy eladásra készülnek.
Miután a bitcoin elérte a 16.150 dollárt, megemelkedett a bálnák aktivitása, majd órák alatt 4%-ot esett az árfolyam.

A 16.000 dollár fontos ellenállási szint

Cathie Wood, az Ark Invest vezérigazgatója 2020 augusztusában elmondta, hogy a 13.000 dollár áttörésével kitörésbe kezdhet a bitcoin.
Szerinte technikai értelemben a 13.000 dollár áttörése után a bitcoin kevés ellenállással találkozna a 20.000 dolláros csúcsig.

„Nagyon fontos volt a 13.000 dolláros szint, mivel technikai értelemben már nagyon kevés ellenállás lenne a 2017-ben kialakult 20.000 dolláros csúcs között. Most nem tudjuk, hogy mire számíthatunk. Lehet, hogy egy új kereskedelmi távba kerülünk, lehet, hogy 10.000 és 13.000 dollár között oldalazunk.”

A bitcoin áttörte a 13.000 dollárt, majd támaszszint alakult ki a 14.000 dolláros árfolyamon, emellett a bálnaklaszterek alapján 15.000 dolláron újabb támaszszint jött létre.
Az árfolyam most éppen azon van, hogy 16.000 dollár fölött stabilizálódjon, amely kritikus lehet az új csúcspróba előtt.

16.000 dollár fölött sem tiszta az irány

Elemzők szerint év végére ismét elérhetjük a 20.000 dollárt, amely 20%-os emelkedést jelentene. Mindazonáltal, az altkoinokhoz képest a bitcoin longok kockázat/jutalom aránya meglehetősen korlátozott.
A „RookieXBT” nevű ismert kereskedő azt írta:

„A bitcoin longok kockázat/megtérülés aránya meglehetősen korlátozott, és kezdem azt hinni, hogy a bitcoin közeledik éves csúcsához, és újabb konszolidáció/visszahúzás várható, december viszont az altkoinoké lehet.”

Olvastad már? Lényegi támaszon küzd az ETH a felszínen maradásért

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

A magyar fejlesztésű THE CORE web3-as stratégiai játék, a felfedezői már a Mars felé tartanak

2023 február 29-én indult el a THE CORE, amely egy Civilization-típusú stratégiai játékot vízionál egy Ready Player One által inspirált virtuális világban, ahol a játékosok...

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!