Lényegi támaszon küzd az ETH a felszínen maradásért

-

Vegyes képet mutat az Ethereum elemzés. Lehet vizsgálni az ármozgást USD-vel szemben, vagy Bitcoin értékkel szemben is. Látni fogjuk, hogy a két grafikon mást fog mutatni.
Míg USD-vel szemben emelkedett az ETH árfolyama, addig BTC-vel szemben csökkent. Ennek okát vizsgálják mai cikkünkben a Cryptofalka elemzői.

A piac Bitcoin kitettsége

Mielőtt kitérnénk az elemzésekre, pár szót ejtünk a Bitcoin meghatározó szerepéről a piacon. Bár technológiailag találunk Bitcoinnál előrébb járó megoldásokat a blockchain piacon, még mindig megkérdőjelezhetetlen BTC szerepe ebben a műfajban.
Árulkodik egyrészt erről, hogy ha a piac teljes kapitalizációját vizsgáljuk, akkor kb 65%-ban a Bitcoin uralja azt. Ez a fölény visszaköszön a grafikonok mozgásán.
Az altcoinok értékei jelentős mértékben ki vannak téve a Bitcoin mozgásainak, akár BTC, akár USD ellenében elemezzük az árfolyamok mozgását.

Bitcoin dominancia vs alt dominancia

Különösen érzékeny az altok mozgása, ha Bitcoin pár ellenében nézzük. Általánosságban elmondható, hogy kellemetlenül hat az alt/BTC párok árfolyamára a BTC-nél jelentkező nagyobb volatilitás.
Magyarán, ha a Bitcoin számottevőbb esést, vagy emelkedést produkál, az nagy általánosságban csökkenő altcoin/Bitcoin árfolyamokkal párosul. Ezt látni fogjátok, amint az Etehereum-elemzés lesz terítéken.
USD párral szemben kicsit barátságosabb az altok mozgása. Általában elmondható róluk, hogy a Bitcoin mozgása húzza magával az alt/USD árfolyamok értékét. Egy nagyobb Bitcoin-emelkedés pozitívan hat az árukra, nagyobb bitcoin csökkenés negatívan.
De mi van akkor, ha a Bitcoin szűk volatilitást produkál magához képest? Ekkor van tere az altcoin/Bitcoin pároknak emelkedéseket produkálni, ami természetesen kedvezően hat az adott alt USD-vel szembeni értékére is.

Ethereum/Bitcoin elemzés

Láthatjuk, hogy míg dollárral szemben jól reagált ETH a Bitcoin emelkedésére, addig BTC értékkel szemben szenved. Az árfolyam, és esésekről szóltak az utóbbi hetek.
Ennek ellenére érdekes helyen jár a mozgás. Több támaszt is visszatesztel a legutóbbi időszak esése. A sárgával húzódó támasz, a közelmúltban többször jelentett ellenállást a mozgásnak.
Ezentúl az emelkedő trendvonal támasza is erősnek mondható. A támaszok hitelességét pedig megerősíti az 50 EMA jelenléte ebben a zónában.

Ethereum elemzés ETH/BTC

Elképzelhető tehát a jelenlegi zónából a pattanás, erre azonban még nem sok konfirmációt láthatunk Ethereumtól heti ábrán. A kérdés tehát, hogy mikor kapunk jelzést arra vonatkozólag, hogy pattanhatunk felfelé a támaszokról?
Az utóbbi időszak esésére/konszolidációjára ráhúzható egy csökkenő trendvonal, ami egyben reprezentálja is a a csökkenést. Ennek a trendvonalnak az áttörésével esélyes a pattanás és a long helyzet.
Óvatosan kell azonban bánni a pattanással, hiszen a következő ellenállás nem húzódik sokkal az ármozgás fölött. Ezt jeleníti meg a nagyobb időtávra húzott csökkenő trendvonal.
Egyébiránt a többi althoz képest jól fest ETH grafikonja BTC párral szemben. Az éles down trend alatt amit mutattak altok az utóbbi hónapokban, az is teljesítménynek számít, ha akadnak olyan versenyzők, akik képesek tartani a lényegi támaszokat.
Ne menj sehova! A cikk folytatódik a Cryptofalka oldalán, ahol dollár ellenében vizsgálták a falka elemzői az ethereum árfolyamát. Ha szeretnél beletanulni a tőzsde és a kereskedés világába, látogass el a Cryptofalka oldalára!

Olvastad már?  A feltört KuCoin tőzsde 236 millió dollárnyi ellopott kriptovalutát szerzett vissza

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!