A tőzsde sikeresen visszaszerezte a szeptemberben ellopott 281 millió dolláros vagyon 84%-át.

Johnny Lyu, a KuCoin vezérigazgatója tegnap azt írta a Twitteren:

„Eddig az ellopott vagyon 84%-át sikerült visszaszerezni olyan eszközökkel, mint lánckövetés, szerződésfejlesztések és bírósági végzések. Minden részletet megosztunk, ha lezárult az ügy.”

„A KuCoin mind a 176 token esetén visszaállította szolgáltatásait, a teljes újranyitás november 22-e előtt várható. Ismételten szeretném megköszönni mindenki segítségét, együtt még erősebbé tehetjük a kriptoközösséget” – mondta.

A támadás szeptember 26-án történt. A KuCoin elmondta, hogy a hacker egy kiszivárgott privát kulcs segítségével kapott hozzáférést a tőzsde tárcáihoz. A vállalat elmondta, hogy éppen elég pénzük volt a bankban veszteségeik fedezésére.

A tőzsde korábban elárulta, miszerint tudják ki volt a támadó, és már a rendőrség is dolgozik az ügyön.

Akkor azt mondták, hogy a pénz 72%-ának irányítása már kikerült a gyanús címek fennhatósága alól, de 13 millió dollárt már átváltottak decentralizált tőzsdéken és így ezt nem tudták visszaszerezni.

Olvastad már? Csökkent a kriptohackek száma, a defiket viszont nem kímélték az idén

Forrás: decrypt.co

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂