Bitcoinért is vehetjük az egyik legnagyobb kínai bank legújabb értékpapírját

-

Kína egyik legnagyobb bankja elindította az „első, nyilvánosan listázott hitelértékpapírt egy blokkláncon”, amelyet kriptopénzért vásárolhatnak meg az érdeklődők.

A China Construction Bank, az ország egyik legnagyobb bankja nemrég elindította az általuk csak „első, nyilvánosan listázott hitelértékpapírt egy blokkláncon” nevezett szolgáltatásukat.

Ezek a digitális kötvények mind bitcoinért, mind pedig amerikai dollárért megvásárolhatók lesznek a The Wall Street Journal jelentése szerint.
A jelentés szerint a kötvények éves megtérülése 0,75% körül alakul, kibocsátásukra pedig háromhavonta kerül sor.  A folyamat során a futó kötvények záródnak, helyükbe pedig friss hitelek lépnek.
A kibocsátást a China Construction Bank malajziai, Labuanban található irodája végzi majd, a kötvények pedig a Fusang Tőzsdén lesznek elérhetők, amely kriptopénzek, valamint fiat kereskedését is lehetővé teszi.

Az új szolgáltatás valójában az első „nyilvánosan listázott hitelértékpapír egy blokkláncon” – jegyezte meg Felix Feng Qi, a malajziai iroda vezetője.

Henry Chong, a Fusan vezérigazgatója szintén kifejtette, hogy a részvények a bankbetétekhez lesznek hasonlók, viszont nagyobb kamatot kínálnak, mint a legtöbb amerikaidollár-betét.

„A mi szemszögünkből bankbetéteket fogadunk, ami a fő üzleti tevékenységünk. A bank nem üzletel bitcoinnal vagy kriptopénzekkel” – hangsúlyozta Steven Wong, a China Consturcion Bank malajziai irodájának műveleti és pénzügyi stratégája.

Az amerikai és kínai adófizetők, valamint az iráni és észak-koreai lakosok kivételével a digitális kötvények világszerte elérhetőek lesznek a befektetők számára. A bank tervei között szerepel, hogy 3 milliárd dollárnyi eladást valósítson meg az új kibocsátás keretén belül.

A digitális kötvények bár tegnap indultak, kereskedésük csak november 13-tól lesz lehetséges a Fusang Tőzsde szerint.
Ahogy arról korábban a Decrypt kriptohírportál is beszámolt, október 5-én a Bank of Thailand 1,6 milliárd dollárnyit adott el blokkláncalapú kormányzati megtakarítás kötvényéből, mindössze 1 héttel annak elindulását követően.

Olvastad már? Csökkent a kriptohackek száma, a defiket viszont nem kímélték az idén

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik. A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 04.18.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) néhány hete még jelentős növekedést tapasztalt, de mostanra már veszít a lendületéből. A nyereségben való ellátottsága az elmúlt hetekben csökkent, és több...

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!