Bitcoinért is vehetjük az egyik legnagyobb kínai bank legújabb értékpapírját

-

Kína egyik legnagyobb bankja elindította az „első, nyilvánosan listázott hitelértékpapírt egy blokkláncon”, amelyet kriptopénzért vásárolhatnak meg az érdeklődők.

A China Construction Bank, az ország egyik legnagyobb bankja nemrég elindította az általuk csak „első, nyilvánosan listázott hitelértékpapírt egy blokkláncon” nevezett szolgáltatásukat.

Ezek a digitális kötvények mind bitcoinért, mind pedig amerikai dollárért megvásárolhatók lesznek a The Wall Street Journal jelentése szerint.
A jelentés szerint a kötvények éves megtérülése 0,75% körül alakul, kibocsátásukra pedig háromhavonta kerül sor.  A folyamat során a futó kötvények záródnak, helyükbe pedig friss hitelek lépnek.
A kibocsátást a China Construction Bank malajziai, Labuanban található irodája végzi majd, a kötvények pedig a Fusang Tőzsdén lesznek elérhetők, amely kriptopénzek, valamint fiat kereskedését is lehetővé teszi.

Az új szolgáltatás valójában az első „nyilvánosan listázott hitelértékpapír egy blokkláncon” – jegyezte meg Felix Feng Qi, a malajziai iroda vezetője.

Henry Chong, a Fusan vezérigazgatója szintén kifejtette, hogy a részvények a bankbetétekhez lesznek hasonlók, viszont nagyobb kamatot kínálnak, mint a legtöbb amerikaidollár-betét.

„A mi szemszögünkből bankbetéteket fogadunk, ami a fő üzleti tevékenységünk. A bank nem üzletel bitcoinnal vagy kriptopénzekkel” – hangsúlyozta Steven Wong, a China Consturcion Bank malajziai irodájának műveleti és pénzügyi stratégája.

Az amerikai és kínai adófizetők, valamint az iráni és észak-koreai lakosok kivételével a digitális kötvények világszerte elérhetőek lesznek a befektetők számára. A bank tervei között szerepel, hogy 3 milliárd dollárnyi eladást valósítson meg az új kibocsátás keretén belül.

A digitális kötvények bár tegnap indultak, kereskedésük csak november 13-tól lesz lehetséges a Fusang Tőzsde szerint.
Ahogy arról korábban a Decrypt kriptohírportál is beszámolt, október 5-én a Bank of Thailand 1,6 milliárd dollárnyit adott el blokkláncalapú kormányzati megtakarítás kötvényéből, mindössze 1 héttel annak elindulását követően.

Olvastad már? Csökkent a kriptohackek száma, a defiket viszont nem kímélték az idén

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!