A bálnák 14900-nál sorakoztak fel

-

Szemmel láthatóan ez a szint az a bitcoin árfolyamában, amelyet nagy erőkkel tartani szeretnének a nehézsúlyú piaci szereplők.
A Whalemap adataiból kiderül, jelenleg 14914 dollárnál van jelen egy nagy vásárlási fal, ha ezt sikerül tartani, akkor a további emelkedés esélyei továbbra is fennállnak.

A bálnaraj ebben a definícióban olyan vastag tárcájú befektetők csoportját jelenti, akik adott árszinten vásárlóként lépnek fel, és ezután tartják a coinokat.
Ez a szint pedig sokszor támaszul szolgálhat a további emelkedések számára. Most 14914 dollárnál tűnek fel, így ha elegendő likviditást tesznek a pozícióikba itt, akkor ez a zóna komoly támaszként szolgálhat a közeljövőben egy korrekció esetén.
Ez alapján pedig elmondható, rövid távon a BTC-nek efölött a szint fölött kellene maradnia. Ez segítene, hogy konszolidálódjon a több éves ellenállásként szolgáló 16000 dolláros szint alatt, és innen célozhatná meg annak áttörését.

Forrás: Whalemap

Mi kell ahhoz, hogy itt maradjon?

A múlt hét során az amúgy volatilisnek számító bitcoin kifejezetten szokatlan ármozgásokat produkált, extrém gyors változásokkal.
November 6. és 9. között kétszer is megindult a 16000 dolláros ellenállásnak, de aztán egészen 14350-ig esett vissza.
Sokak szerint ez inkább a makrogazdasági okoknak köszönhető, különösképpen az USA elnökválasztásának a következményeként.
Számos komoly piaci kockázat merült fel november eleje óta. A választások miatt sok befektető evezett biztos vizekre, ebből pedig a bitcoin is profitált. A Pfizer cég koronavírus elleni vakcinája áttörést jelentett, így az arany és a BTC is esett a hírre, amely nagy megkönnyebbülést hozott szerte a világban.
Mindezek ellenére a bitcoin így is 13600 fölött maradt, ez a szint pedig különös figyelmet érdemelt a Whalemap elemzőitől:

„A hétvégén új szinteket rajzolt ki az árfolyam. Ha ezeket tovább elemezzük, akkor nagyjából láthatjuk, hogy mi várható. A bikáknak a 13600 fölött kell maradniuk, hogy továbbra is uralják a piacot.”

Rövid távon most úgy néz ki, ez a 13600-14914 közötti régió megtartása a legfontosabb ahhoz, hogy a hegymenet folytatódhasson. A BTC helyzete mindenesetre erősnek tekinthető, annak ellenére, hogy a bányászok folyamatosan adják el a coinjaikat.
A CryptoQuant ügyvezetője, Ki Young Ju egy interjúban úgy nyilatkozott nemrégiben, hogy a vásárlói igények szemmel láthatóan lépést tudnak tartani a bányászok eladási nyomásával.

Keresztúthoz értek a befektetők

A piac bizonytalan, így a BTC is nagy volatilitást produkál. Néhány indikátor arra utal, hogy a bitcoin a túladott zónába ért. Egy népszerű elemző, Philip Swift is megszólalt ezzel kapcsolatban:

„A realizálatlan profit/loss indikátor alapján a Mohóság zónájába értünk a mostani felugrással. Ez nem hangzik jól, de igazából a bikaciklus nagy részét itt tölthetjük. Ráadásul még az elején vagyunk, így bőven van hely fölfelé.”

Más indikátorok alapján is úgy értékelhetjük, hogy egy felfelé ívelő ciklus elején járunk. Például a „HODL” típusú aktivitás szinte is növekszik, és ez ráadásul arra utal, hogy az úgynevezett okos pénz tüzeli a jelenlegi emelkedéseket.
Mindenesetre a szokatlan ármozgások, és a nem egyértelmű jelzések az on-chain indikátorok részéről mind arra utalnak, hogy egyelőre nem látható tisztán, merre fog folytatódni az árfolyam útja.
Az mindenesetre biztos, hogy ha 14914 fölött tudunk maradni, legalább rövid távon, akkor optimisták maradhatunk.

Olvastad már? Vajon hány bitcoin milliárdos lehet?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!