Ethereum-gyilkos lehet a Polkadot, de egy elemző nem ért egyet ezzel

-

Elemzők szerint a Polkadot komoly kihívója lehet a kriptoszektornak.
Július és szeptember között nagyot robbant a decentralizált pénzügyi szektor, így egyre nagyobb a kereslet a magas kapacitású okosszerződés-protokollok iránt.

Ezzel meg is indultak a találgatások, hogy hosszú távon melyik blokklánc hálózat veheti fel a versenyt az Ethereummal szemben.

Hogy versenyezhet a Polkadot az Ethereummal?

A Polkadot és a Cosmos mindig is ígéretes jelölt volt, mivel jelentősen hasonlítanak az Ethereumhoz.
A Polkadot nagyon sokban hasonlít az ETH 2.0 terveihez. Mindkettő elosztott blokklánchálózatokkal próbálkozna, amely hatékonyabbá tenné a tranzakciók hitelesítését.
Ashwath Balakrishnan, a Delphi Digital elemzője elmondta, hogy az ETH 2.0 alatt a második legnagyobb kriptopénzt „64 részre” osztanák. Ezek a shardnak nevezett darabok a Beacon Chain-en keresztül csatlakoznának egymáshoz.
A sharding nevű rendszer elméleti szinten optimalizálni tudja, hogy a hálózat miképpen dolgozza fel az információkat. Egyetlen egységes közösség helyett egy kinevezett közösség vagy hitelsítő dolgozná fel a shardok adatait.
Balakrishnan kiemelte, hogy a Polkadot Relay Chain hasonló elképzelést valósít meg, mint a Beacon Chain:

„A Polkadot Relay Chain hasonló, mint a Beacon Chain, a Substrate segítségével építenék meg a blokklánchoz szükséges infrastruktúrát, hogy gördülékenyen csatlakozzanak a Polkadothoz. Ezek a független blokkláncok a „parachain, vagyis párhuzamos láncok” nevet kapták.

Az Ethereum és a Polkadot is a blokklánc szétosztásával oldaná meg a skálázás kérdését, így ebben a tekintetben sok a hasonlóság. Azonban infrastruktúra és technológia alapján a két protokoll hosszú távon közvetlen vetélytársakká válhat.
Balakrishnan azonban valamennyire kételkedik a Polkadot sikerében. Annak ellenére, hogy a technológia nagyon vonzó, a protokoll továbbra is gyerekcipőben jár, emellett pedig hamarosan megjelenik az ETH 2.0

A Polkadot számára az ETH 2.0 lehet a legnagyobb akadály.

Az ETH 2.0 fő hálózata decemberben várható, amikor az ETH2-beutalások elérik az 524.288 ETH határt.
Ha elindul az ETH 2.0, akkor döntéshelyzetbe kerülhetnek a fejlesztők. Maradhatnak az Ethereumon és az ETH 2.0 hálózatán, vagy átállnak egy teljesen új protokollra, mint a Polkadot.

„A Polkadot dizájnja nagyon elegáns és nagyon jól megoldották a skálázás kérdését. Azonban továbbra is fennállnak kérdések. A Polkadot láncirányítása egyelőre nem bizonyított, és fiatal. A Decred és a Tezos már egy ideje próbálkozik a láncon történő kormányzással, és nem jártak akkora sikerrel, mint azt támogatói gondolták. Emellett a Polkadot alkalmazási szinten lényegében ugyanazt nyújtja, mint az Ethereum. Ha az Ethereum sikeresen megoldja a skálázódást második szintekkel és az ETH 2.0-val, akkor kérdéses, hogy a fejlesztőknek megéri-e váltani a Polkadot hálózatára.

A defi- és okosszerződés-rendszerek növekedéséhez azonban hozzájárulhat, ha vetélytársat kap az Ethereum.
A Polkadot 3,78 milliárd dolláros összértéke alapján jelenleg a 9. legnagyobb kriptopénz, az elmúlt 24 óra során 396,67 millió dolláros forgalommal.

Olvastad már? Értéktárolónak jó a bitcoin – állítja a Nobel-emlékdíjas közgazdász

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!