Vajon hány bitcoin milliárdos lehet?

-

A legtöbb korai bitcoinbefektető mára milliárdos lett, és ezzel együtt a világ leggazdagabb emberei között lehetnek.
Azonban Satoshi Nakamoto vagyona továbbra is mindenkit felülmúl.

2009-ben indult a bitcoinforradalom, a kriptoszektor pedig azóta hatalmasat robbant. A bitcoin összértéke már átlépte a 199 milliárd dollárt, emellett húsz másik digitális eszköz kapitalizációja is több, mint egymilliárd dollár.
A hatalmas növekedésnek hála a korai tőkés úttörőkből milliárdosok lettek. Azonban a bitcoin és egyéb kriptopénzek árfolyam-ingadozása miatt nagyon változó egyesek kriptovagyona, így pontosan nehéz megmondani, hogy ki is számít milliárdosnak.
A több éves medve piac a legtehetősebb bitcointulajdonosokra kis kihatott, annak ellenére, hogy az év eleje óta hatalmas növekedést láthattunk, csupán fele annyi milliárdos szerepel közülük a Forbes 2018 legtehetősebb emberei listáján.
Valószínűleg számos anonim milliárdos is lehet. 2020 novemberében több mint hét olyan különálló bitcoinszámláról tudni, amelynek értéke meghaladja az egymilliárd dollárt, ebből kettő a Binance és a Huobi kriptotőzsdékhez tartozik.
Természetesen az is lehet, hogy a bitcoinmilliárdosok felosztották vagyonukat, mint ahogy a Winklevoss ikrek is tették.
A bitcoin a közelmúltban nagyot dobott egyes portfóliókon, így valószínűleg több milliárdos is befektetett, de ebben a cikkben csak azokat a személyeket tárgyaljuk, akik a kriptopénzeknek köszönhetik vagyonukat.

5. Tyler és Cameron Winklevoss

A Winklevoss ikrek alapították meg a Gemini kriptotőzsdét, és 2020 novemberében visszatértek a bitcoinmilliárdosok listájára. 2020 során megduplázódott a bitcoin árfolyama, így az ikerpár vagyona már fejenként is eléri az egymilliárd dollárt.
Mindazonáltal ez kitűnő időzítés az ikerpár számára, akik hamarosan szerepelni fognak a Bitcoin Billionaires című filmben.


A The Accidental Billionaires nevű könyv alapján készült film arról szól, hogy az ikerpár hogyan lett milliárdos, miután a Facebook kártérítést fizetett nekik.

4. Brian Armstrong

A jelenleg a 37 éves Brian Armstrong a legfiatalabb ismert kriptopénzmilliárdos. Először 2012-ben lépett be a kriptopénzek világába, miután megalapította a Coinbase kriptotőzsdét.
A tőzsde összértéke jelenleg 10 milliárd dollár, ezzel a világ egyik legsikeresebb kriptocége lett. Armstrong jelenleg az 1990. helyen áll a Forbes milliárdos listáján, vagyona nagyjából 1 milliárd dollár.

3. Changpeng Zhao

Mint a Binance kriptotőzsde alapítója és vezérigazgatója, Zhao jelentős vagyont halmozott fel a tőzsde 2017-es indulása óta.


Zhao vagyona jelenleg nagyjából 1,2 milliárd dollár, ennek legnagyobb részét bitcoin, ethereum és a Binance saját coinja, a BNB teszi ki.

2. Chris Larsen

A második legtehetősebb kriptopénz úttörő Chris Larsen, az XRP token és fizetési rendszer mögött álló Ripple társalapítója.
A Ripple megalapítása előtt Larsen több nagy céget is alapított, de ezek már csak töredékét tennék ki 2,6 milliárd dolláros vagyonának.

1. Micree Zhan

Annak ellenére, hogy talán a legkevésbé ismert név a listán, Micree Zhan vagyona több mint 3,2 milliárd dollár.
Zhan egy villamosmérnök, aki a Bitmain bányagépeket gyártó cég társalapítója.
Jelenleg éles konfliktus van a Bitmain társalapítói között, miután Zhan fegyveres őrökkel vette át a cég irányítását októberben.

Különdíj: Satoshi Nakamoto

Nem meglepő, hogy a bitcoin titokzatos megalkotója az egyik legtehetősebb bitcointulajdonos. Sergio Demian Lerner, az RSK labs társalapítójának 2013-as elemzése szerint Satoshi vagyona akár 1,1 millió bitcoin is lehet.
Ez a jelenlegi árfolyamon nagyjából 15.360 dollár, amellyel Satoshi vagyona 16,89 milliárd dollár, több mint a lista szereplőinek együttes vagyona.
Satoshi egyetlen fillért sem költött el ebből, így sokak szerint lehet, hogy már nincs is az élők sorai között.

Olvastad már? A Cred felhasználói válaszokat várnak a platform csődje után

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!