Csökkent a kriptohackek száma, a defiket viszont nem kímélték az idén

-

A defipiacok felemelkedése a hackerek számára is vonzóvá teszi az ágazatot.

A kriptopénzekkel kapcsolatos bűntettek bár csökkenő tendenciát mutattak 2020 során, az ágazaton belüli egyes szektorokat azonban nem kímélték meg a támadók – derült ki egy új jelentésből.

A CipherTrace kriptoelemző cég alapján a Reuters november 10-én számolt be arról, hogy a kriptolopásokból, -hackekből és -csalásokból származó veszteségek a 2019-es, 4,4 milliárd dolláros szintről 1,8 milliárdra csökkentek 2020 első 10 hónapjában.
Dave Jevans, a CipherTrace vezérigazgatója elmondta, miszerint a teljes kriptoágazaton belüli bűntevékenység csökkenése mögött a megerősített biztonsági megoldások állnak.

„Mi úgy látjuk, hogy a tőzsdék és más kriptoszereplők egyre több biztonsági eljárást implementáltak. […] Megfogadták az ajánlásokat, és procedúrákat implementáltak a vagyonok jobb biztosítása érdekében. Így a tömeges hackek számának csökkenését fogjuk tapasztalni.”

A kriptobűnözések számának idei csökkenésének ellenére a CipherTrace a decentralizált pénzügyi szektoron, vagyis a defiken belüli hackek előfordulásának jelentős megnövekedését jelenti.
Mint mondják, a 2019-es év során gyakorlatilag elhanyagolható, 20%-os részesedéssel rendelkeztek, míg mára a lopásokból és támadásokból származó kriptoveszteségek nagyjából 20%-áért felelnek.
„A defik [népszerűségének] megugrása vonzza a bűnözőket, amelynek köszönhetően ezt a szektort éri a legtöbb hack az idén” – állítja a jelentés.
Jevans elmondta, hogy a defiágazat mindezeken túl „a pénzmosók mennyországa” lett. Mivel a defiprojekteket bárki bármilyen engedély nélkül felhasználhatja, gyakran hiányoznak belőlük a centralizált projektekben meglévő hitelesítő eszközök.
Hozzátette:

„A vállalatok és magánszemélyek megrohamozták a defitermékeket, hogy olyan piacra lépjenek, amelyen nincs szükség biztonsági hitelesítésre és igazolásra.”

A CipherTrace legújabb elemzései megerősítik a korábbi jelentéseket, melyek szerint 2020-ban kevesebb támadással kellett szembenézünk.

Október végén az Atlas VPN VPN-szolgáltató jelentette meg tanulmányát, amelyben azt állította, hogy a blokklánccal kapcsolatos támadások száma 2020 első felében több mint háromszorosával csökkent 2019 azonos időszakához képest.

Olvastad már? Értéktárolónak jó a bitcoin – állítja a Nobel-emlékdíjas közgazdász

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

73 ezer dollárnál indulhat meg a bitcoin szárnyalása

A bitcoin árfolyamának a visszatérése 73.000 dollárra fontos fordulópont lehet az eszköz számára, de egyelőre nagy az ellenállás. Szökési sebesség A szökési sebesség egy olyan kifejezés, amelyet...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!