Csökkent a kriptohackek száma, a defiket viszont nem kímélték az idén

-

A defipiacok felemelkedése a hackerek számára is vonzóvá teszi az ágazatot.

A kriptopénzekkel kapcsolatos bűntettek bár csökkenő tendenciát mutattak 2020 során, az ágazaton belüli egyes szektorokat azonban nem kímélték meg a támadók – derült ki egy új jelentésből.

A CipherTrace kriptoelemző cég alapján a Reuters november 10-én számolt be arról, hogy a kriptolopásokból, -hackekből és -csalásokból származó veszteségek a 2019-es, 4,4 milliárd dolláros szintről 1,8 milliárdra csökkentek 2020 első 10 hónapjában.
Dave Jevans, a CipherTrace vezérigazgatója elmondta, miszerint a teljes kriptoágazaton belüli bűntevékenység csökkenése mögött a megerősített biztonsági megoldások állnak.

„Mi úgy látjuk, hogy a tőzsdék és más kriptoszereplők egyre több biztonsági eljárást implementáltak. […] Megfogadták az ajánlásokat, és procedúrákat implementáltak a vagyonok jobb biztosítása érdekében. Így a tömeges hackek számának csökkenését fogjuk tapasztalni.”

A kriptobűnözések számának idei csökkenésének ellenére a CipherTrace a decentralizált pénzügyi szektoron, vagyis a defiken belüli hackek előfordulásának jelentős megnövekedését jelenti.
Mint mondják, a 2019-es év során gyakorlatilag elhanyagolható, 20%-os részesedéssel rendelkeztek, míg mára a lopásokból és támadásokból származó kriptoveszteségek nagyjából 20%-áért felelnek.
„A defik [népszerűségének] megugrása vonzza a bűnözőket, amelynek köszönhetően ezt a szektort éri a legtöbb hack az idén” – állítja a jelentés.
Jevans elmondta, hogy a defiágazat mindezeken túl „a pénzmosók mennyországa” lett. Mivel a defiprojekteket bárki bármilyen engedély nélkül felhasználhatja, gyakran hiányoznak belőlük a centralizált projektekben meglévő hitelesítő eszközök.
Hozzátette:

„A vállalatok és magánszemélyek megrohamozták a defitermékeket, hogy olyan piacra lépjenek, amelyen nincs szükség biztonsági hitelesítésre és igazolásra.”

A CipherTrace legújabb elemzései megerősítik a korábbi jelentéseket, melyek szerint 2020-ban kevesebb támadással kellett szembenézünk.

Október végén az Atlas VPN VPN-szolgáltató jelentette meg tanulmányát, amelyben azt állította, hogy a blokklánccal kapcsolatos támadások száma 2020 első felében több mint háromszorosával csökkent 2019 azonos időszakához képest.

Olvastad már? Értéktárolónak jó a bitcoin – állítja a Nobel-emlékdíjas közgazdász

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!