Focisták is tokenné változnak az Ethereumon

-

Az FC Bayern München csatlakozott a Sorare focis, Ethereum-alapú NFT-játékhoz, amely mostanra több, mint 100 klubot tömörít, és októberben 1 millió dollár feletti forgalmat bonyolított.

A Bajnokok Ligája és egyben a Bundesliga idei bajnoka a legutóbbi profi csapat, aki felkerült a Sorare platformjára, amely így már több, mint 100 nagy csapatot tudhat maga mögött.

A felhasználók mostantól a régi, klasszikus gyűjtögetős kártyákhoz hasonlóan az Ethereum rendszerén kiadott NFT tokenekként megjelenő digitális játékkártyákat is megvásárolhatják.
Itt tűntek fel a Bayern játékosai, akiket természetesen így már a tulajdonképpeni játékban, mint csapattagokat is fel lehet sorakoztatni.
A Sorare rendszerében a felhasználók csapatokat állíthatnak össze, bármely fent lévő társaság játékosaiból, és a csapatokkal pontokat gyűjthetnek, amelyek az adott játékos való világ-beli, heti teljesítményén alapulnak.
A Bayern így egy újabb nagynevű csapat, amely felkerült a Sorare-re, és olyanok mellé csatlakozott most, mint a Paris Saint-Germain, Juventus, Atletico Madrid.
A Sorare mostanra megegyezett már a Japán Ligával, és az Egyesül Államokban működő MLS Játékosok Szövetségével is. Mindezidáig viszont a Bayern, Európa, vagy lehet, hogy a világ legjobb csapata számít a legnagyobb trófeának számukra.
Benjamin Steen, a Bayern egyik vezetője elmondta, „A Sorare egy egyedi platform, amelynek sikerült egyesítenie két erős trendet a sportokkal kapcsolatban, a focis játékokat, és a digitális gyűjthető tárgyakat.  A rajongói bázisunk fiatal, növekvő, és egyre inkább nemzetközi. Egyértelmű választás volt, hogy csatlakozzunk a Sorare blokkláncos játékához.”
Amellett, hogy egy ilyen csapat csatlakozása nagy mérföldkő, a Sorare más mérőszámokat is megosztott, amelyek a növekedést jelzik. Bevallásuk szerint októberben átlépték az egymillió dolláros értékesítési összeget a játékkártyák eladásából. Í
gy pedig a tavaly októberi béta-verzió indulása óta összesen már 3,7 millió dollárnyi forgalmat könyveltek el. Jelenleg pedig világszerte nagyjából 45 ezer felhasználóval rendelkeznek.
Szeptemberben jelentették be, hogy terjeszkedni kívánnak az USA-ban is, amely már most is a második legnagyobb piacuknak számít.

A júniusi bejelentés az MLSPA-val kötött társulásról magával hozta, hogy a cég további engedélyek beszerzését is kitűzte maga elé. Emellett júliusban egy nagy összegű, 4 millió dolláros befektetésről számoltak be, többek között a korábbi profi focista, André Schürrle részéről.
Nicolas Julia, a Sorare ügyvezetője szerint tulajdonképpen mindegy, hogy a világ mely részén élnek, az FC Bayern München közel 100 millió rajongójának így a Sorare segíthet bemutatni az Ethereumot, és megmutatni, hogy mit nyerhet a játékipar a blokklánccal.

„2018 nyarán a társalapítóval, Adrien Monfort-tal közösen úgy döntöttünk, hogy teljes egészében a nagyobb célunknak szenteljük az időnket: sokmillió ember számára adjunk egy kriptós terméket. Lenyűgözőnek találjuk az NFT-technológia fejlődését, és meggyőződésünk, hogy ez fogja vezeti az adopció következő hullámát.”

Ha figyelembe vesszük, hogy a Sorare milyen ütemben növekszik, vélhetően igazuk is lesz ebben.

Olvastad már? Öt tényező alapján sokat nőhet az ethereum a bitcoinnal szemben

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!