Az FC Bayern München csatlakozott a Sorare focis, Ethereum-alapú NFT-játékhoz, amely mostanra több, mint 100 klubot tömörít, és októberben 1 millió dollár feletti forgalmat bonyolított.

A Bajnokok Ligája és egyben a Bundesliga idei bajnoka a legutóbbi profi csapat, aki felkerült a Sorare platformjára, amely így már több, mint 100 nagy csapatot tudhat maga mögött.

A felhasználók mostantól a régi, klasszikus gyűjtögetős kártyákhoz hasonlóan az Ethereum rendszerén kiadott NFT tokenekként megjelenő digitális játékkártyákat is megvásárolhatják.

Itt tűntek fel a Bayern játékosai, akiket természetesen így már a tulajdonképpeni játékban, mint csapattagokat is fel lehet sorakoztatni.

A Sorare rendszerében a felhasználók csapatokat állíthatnak össze, bármely fent lévő társaság játékosaiból, és a csapatokkal pontokat gyűjthetnek, amelyek az adott játékos való világ-beli, heti teljesítményén alapulnak.

A Bayern így egy újabb nagynevű csapat, amely felkerült a Sorare-re, és olyanok mellé csatlakozott most, mint a Paris Saint-Germain, Juventus, Atletico Madrid.

A Sorare mostanra megegyezett már a Japán Ligával, és az Egyesül Államokban működő MLS Játékosok Szövetségével is. Mindezidáig viszont a Bayern, Európa, vagy lehet, hogy a világ legjobb csapata számít a legnagyobb trófeának számukra.

Benjamin Steen, a Bayern egyik vezetője elmondta, „A Sorare egy egyedi platform, amelynek sikerült egyesítenie két erős trendet a sportokkal kapcsolatban, a focis játékokat, és a digitális gyűjthető tárgyakat.  A rajongói bázisunk fiatal, növekvő, és egyre inkább nemzetközi. Egyértelmű választás volt, hogy csatlakozzunk a Sorare blokkláncos játékához.”

Amellett, hogy egy ilyen csapat csatlakozása nagy mérföldkő, a Sorare más mérőszámokat is megosztott, amelyek a növekedést jelzik. Bevallásuk szerint októberben átlépték az egymillió dolláros értékesítési összeget a játékkártyák eladásából. Í

gy pedig a tavaly októberi béta-verzió indulása óta összesen már 3,7 millió dollárnyi forgalmat könyveltek el. Jelenleg pedig világszerte nagyjából 45 ezer felhasználóval rendelkeznek.

Szeptemberben jelentették be, hogy terjeszkedni kívánnak az USA-ban is, amely már most is a második legnagyobb piacuknak számít.

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

A júniusi bejelentés az MLSPA-val kötött társulásról magával hozta, hogy a cég további engedélyek beszerzését is kitűzte maga elé. Emellett júliusban egy nagy összegű, 4 millió dolláros befektetésről számoltak be, többek között a korábbi profi focista, André Schürrle részéről.

Nicolas Julia, a Sorare ügyvezetője szerint tulajdonképpen mindegy, hogy a világ mely részén élnek, az FC Bayern München közel 100 millió rajongójának így a Sorare segíthet bemutatni az Ethereumot, és megmutatni, hogy mit nyerhet a játékipar a blokklánccal.

„2018 nyarán a társalapítóval, Adrien Monfort-tal közösen úgy döntöttünk, hogy teljes egészében a nagyobb célunknak szenteljük az időnket: sokmillió ember számára adjunk egy kriptós terméket. Lenyűgözőnek találjuk az NFT-technológia fejlődését, és meggyőződésünk, hogy ez fogja vezeti az adopció következő hullámát.”

Ha figyelembe vesszük, hogy a Sorare milyen ütemben növekszik, vélhetően igazuk is lesz ebben.

Olvastad már? Öt tényező alapján sokat nőhet az ethereum a bitcoinnal szemben

Forrás: decrypt.co

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂