Öt tényező alapján sokat nőhet az ethereum a bitcoinnal szemben

-

Az Ethereum nemrég növekedni kezdett a vezető kriptopénzzel szemben. Korábban jelentősen alulmúlta a bitcoin teljesítményét, ahogy a vezető kriptopénz átlépte a 12.000, majd 14.000 dolláros ellenállási szinteket.

Az ethereum értéke az elmúlt egy hét során nagyjából 15%-ot emelkedett a bitcoinnal szemben. A növekedés megmutatta az elemzők számára, hogy az elkövetkezendő hetek és hónapok során ismét eljöhet az altkoinok ideje.

A legtöbben úgy gondolták, hogy a bitcoin teljesítménye elvonhatja az összes kriptobefektető figyelmét.
Azonban több technikai mutató alapján az ethereum árfolyama tovább növekedhet a bitcoinnal szemben. Ez várhatóan azzal járhat, hogy az ethereum értéke a bitcoinhoz és a dollárhoz viszonyítva is megindulhat.
Egy kereskedő megosztotta az alábbi grafikont, amely szemlélteti, hogy miért indulhat meg az ethereum árfolyama.


Kiemelt öt tényezőt, ezek közül négy technikait és egy fundamentálisat:

  • Az ethereum nemrég bika gyertyát rajzolt, amely körbefogott egy erősen csökkenő gyertyát,
  • Bika divergencia alakult ki az ETH/BTC-árfolyam és a kereskedelmi pár RSI-értéke között,
  • Az ETH/BTC 200 napos mozgóátlaga megfordult, amely jó jel.
  • A növekedés mellett a forgalom is megnőtt.
  • Az ETH 2.0 pár héten belül elindulhat. Elemzők szerint ez a frissítés jelentősen megdobhatja az Ethereum iránti keresletet.
Más tényezők alapján is szárnyalhat az ETH

Ausztrália Központi Bankja nemrég bejelentette, hogy üzleti megállapodást köt a Commonwealth Bank, National Australia Bank, Perpetual és ConsenSys Software blokklánc-technológiai cégekkel.
Céljuk, hogy jobban megismerjék, milyen hatásai és felhasználásai lehetnek egy központi bank által kiadott digitális valutának (CBDC), amely a megosztott főkönyvi technológiára épül.
A projekt keretében megalkotásra kerül egy próbaverzió, amely a CBDC tokenizált verziója lesz, és amelyet a kereskedelemben lehetne használni fizetésekre, visszafizetésekre, és mint tokenizált hitelek egy Ethereum-alapú platformon.
Mindemellett a Grayscale is elmondta, hogy ez volt a legjobb hét Ethereum-vagyonalapjuk számára, amely lehetővé teszi az intézményi befektetőknek, hogy megismerkedjenek az ethereummal.

Olvastad már? Egy legendás befektető szerint a bitcoin „minden nappal egyre erősebb lesz”

Forrás: bitcoinist.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!