Egy legendás befektető szerint a bitcoin „minden nappal egyre erősebb lesz”

-

William H. Miller III, legendás amerikai befektető pénteken egy interjúban elmondta, hogy a bitcoin „minden egyes nappal egyre erősebb lesz.”

A Miller Value Investments befektetési cég alapítója, igazgatói tagja és fő befektetési igazgatója, emellett az “Opportunity Equity” és “Income Strategy” vagyonalapok portfóliókezelője.

Fontos kiemelni, hogy Miller nem csupán egy átlagos vagyonkezelő
A CNBC 2018 júniusában elmondta, hogy Miller már 15 éve sorra lenyomja az S&P 500 teljesítményét és ezt egyetlen más aktív vagyonkezelő sem tudja elmondani magáról.
Miller pénteken adott interjút a CNBC-nek, ahol a bitcoinról is beszélt.
A Business Insider értesülése szerint Miller elmondta, hogy a „bitcoin volt az elmúlt egy, öt és tíz év legjobban teljesítő vagyoneszköze.
Hozzátette:

„A bitcoin történet rém egyszerű… kereslet és kínálat… a bitcoin készlete évente nagyjából 2,5%-ot emelkedik és a kereslet sokkal nagyobb mértékben növekszik, emellett korlátozott számban elérhető.

Miller ugyan elismeri, hogy a bitcoin értéke nagyon ingadozó, de annak esélye, hogy elértéktelenedik minden egyes nappal csökken:
„Valóban nagyon ingadozik az árfolyam, de úgy hiszem, hogy minden egyes nappal erősebb lesz. Úgy gondolom, hogy ma már sokkal kisebb az esélye annak, hogy nulláig zuhanna a bitcoin értéke.”
„Idővel minden egyes bank, befektetési bank és nagyértékű cég be akar szállni a bitcoinba, mivel nagyon hasonlít az aranyra és egyes árucikkekre.”
Miller még júliusban vett részt a „FutreProof” podcast egyik epizódjában, ahol Mike Novogratz, a Galaxy Digital kriptopénzekre összpontosító kereskedelmi bank alapítójával és vezérigazgatójával próbálták megválaszolni azt a kérdést, hogy „mikor érdemes bitcoint vásárolni?”.

A podcastben Jonathan Braunstein volt a moderátor, a vitát azzal kezdte, hogy megkérdezte Millertől, mikor is szállt be a bitcoinba.
Miller azt felelte:
„Először 2013 körül találkoztam a bitcoinnal. Akkoriban 200 dollár körül volt az árfolyam, itt kezdtem el vásárolni, majd felrobbant az árfolyam, 1100 vagy 1200 dollárig, majd 2014-re 200 dollárig zuhant.”
„Aztán ismét vásárolni kezdtem, nagyjából 500 dolláron… az átlag beszállásom nagyjából 300 dollár körül lehet.”
A moderátor azt kérdezte, hogy Miller miért érezte úgy, hogy jó volt akkor bitcoint vásárolni.
Miller azt felelte:

„Mint az tudjuk a bitcoin rendkívüli teljesítményt hozott. Úgy hívjuk, hogy a „digitális arany”. Cégünk már megjelenése óta figyeli a kriptopénzeket, így én megjelenésükhöz képest relatíve későn szálltam be.”

„Akkoriban csak annyit gondoltam róla, hogy ez egy nagyon érdekes kísérlet és nagyon sok módon sikeres lehet, én úgy gondoltam, hogy ha egy fizetési rendszer, vagy egy nem korreláló eszköz, vagy bármi ilyesmi lesz belőle, akkor az árfolyam hatalmas mértékben megemelkedhet.”
„Az is segített, hogy a maximális készlet 21 millió bitcoin és emellett decentralizált, így senki nem tudná tönkretenni vagy elértékteleníteni.”
„Hatalmas volt a kockázat, de mint minden befektetés esetén, itt is maximum 100%-ot bukhatsz.”
„Akár megszázszorozhatom vagy megezerszerezhetem a pénzem, de csak 100%-ot bukhatok.”
„Tehát egyfajta kísérletet indítottam azzal, hogy érdekelődni kezdtem, és a mai napig nem is adtam el bitcoint.”

Ezután Novogratz elmondta, hogy miért hiszi, hogy akár most is érdemes bitcoinba fektetni, majd Millert is megkérdezték erről:
„Teljes mértékben, a legtöbb eszköznek, melyet a pénzügyi tanácsadók vásárolnak ügyfeleik számára, az árfolyama és növekedni kezd.
A bitcoin abban a különleges helyzetben van, hogy ezzel teljesen ellentétesen viselkedik. Nagyon kockázatos volt, amikor még 5-10 dollár között mozgott az árfolyam.
Nagyon könnyen eltűnhetett volna, de az árfolyam azóta több ezer dollárig növekedett és több kockázati tőke és nagy név is beszállt mögé. Szerintem most sokkal biztonságosabb bitcoinba fektetni, mint valaha.”

Olvastad már? 11 millió dollárt buktak a kriptokereskedők akik Trump győzelmére fogadtak

Forrás: cryptoglobe.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!