300 ethereumos eladás történt az Axie Infinity projektnél

-

A rekordmértékű eladás már csak hab a tortán az Axie Infinity számára.

A hét második felében több jelentős defiprojekt értéke is hatalmasat emelkedett, de a Pokemon által inspirált Axie Inifnity játék hatalmas eredménnyel zárja a hetet, ugyanis egy NFT 300 ethereumért (nagyjából 130.000 dollár) cserélt gazdát.

Az Angel nevű NFT (nem helyettesíthető token) egy játékban használható lény, amely egyike a 19 „tripla misztikus” Axie-nek. Az Angel nevű NFT-t pénteken az Opensea piacterén adták el, majd valaki azonnal listázta 666 ethereumért (250.000 dollár).
Az Axie Inifnity még a hatalmas eladás nélkül is jól zárta volna a hetet. A héten élőben közvetítették a „The Last Lunacian” nevű bajnokságot közösen az Aave defiprotokollal, ahol egy korlátozott kiadású NFT-setet is kiadtak, emellett a havonta aktív felhasználók száma is elérte a 9000 főt.
Azonban még izgalmasabb lehet a közösség számára, hogy elindult az Axie Infinity Shards (AXS), az Axie kormányzói tokenje.
Az Axie weboldala alapján a tokenek kamatoztatásával jutalmakat lehet szerezni, valamint ez az Axie saját NFT-piacterének valutája, és a tulajdonosoknak szavazati jogot ad az Axie hamarosan megjelenő kormányzási rendszerében.

„Egyértelmű, hogy a világ kezd felfigyelni az Axie Infinityben rejlő hatalmas lehetőségekre és erre a különleges közösségre.” – mondta Jeff Jiho” Zirlin, az Axie Inifnity növekedésért felelős igazgatója. „Az AXS token lehet a küldetésünk ékköve.”

Az AXS-t szerdán listázták a Binance tőzsdén, jelenleg 14 cent az árfolyama, amely 40%-kal magasabb, mint a listázási ár.
Több mutató alapján is szárnyal a játék. Az Axie NFT-t birtokló tárcák száma 3045-ről 14.929-ig emelkedett, amely 490%-os növekedés. A piactér felhasználóinak száma 2056-ról 10.042-re nőtt, amely 488%-os növekedést jelent.

Az Axie terjedése jól mutatja, hogy egyre nő a kereslet az NFT-k iránt. Jesse Johnson, az Aavegotchi társalapítója nemrég elmondta, hogy hamarosan az NFT-k adhatják a defi gerincét és a különböző NFT-k összértéke már átlépte a 100 millió dollárt.
Zirlin úgy véli, hogy a videójátékok szektorában ez még csak a kezdet a NFT-k számára:

„Ez még csak a kezdet egy olyan irány számára, amely úgy fog végződni, hogy a világ legnépszerűbb játékait azok a közösségek fogják birtokolni és irányítani, amelyek fenntartják őket.”

Olvastad már? Hamarosan 20.000 dollár lehet a bitcoin a makroadatok alapján

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!