A bitcoin kapitalizációja mostanra nagyobb, mint a PayPal, Coca-Cola, Netflix

-

Az elmúlt hónapok során a bitcoin összértéke 190 milliárdról 280 milliárd dollárig emelkedett, ezzel pedig meghaladja néhány nagynevű cég, vagy akár bank kapitalizációját is.
Szeptember elején az árfolyam 10000 dollár körül mozgott, a kapitalizáció pedig 190 milliárdnál.
Az azóta eltelt két hónap alatt az ár viszont 15000-re emelkedett, ez pedig a kapitalizációt is alaposan megnövelte, jelenleg nagyjából 280 milliárd dollárra. Így pedig a BTC nagyobb, mint sok népszerű amerikai nagyvállalat.

A bitcoin most akkora, mint a 18. legnagyobb USA cég

Ha a vállalatok kapitalizációs listájával vetjük össze a bitcoin jelenlegi pozícióját, akkor látható, hogy ezen a listán a 18. helyen szerepelne.
Jelenleg a Home Depot a 17., 306 milliárddal, ezt követi a telekommunikációs szolgáltató Verizon, 242 milliárd dollárra értékelve. A jelenlegi 280 milliárdos kapitalizációval pedig a bitcoin a kettő közé ékelődne be.
Nagy neveket is maga mögé utasított a BTC ebben a pár hónapban, a Netflix, PayPal, BofA, Coca-Cola, Salesforce és a Disney mind kisebb összértékkel bírnak.

Forrás: Dow of the Dow

Természetesen még elmarad a három legnagyobb pénzügyi vállalat, a Visa, Mastercard és a JPMorgan mögött. Ahhoz viszont, hogy meghaladja ezek értékét, elegendő a 23000 dolláros árfolyamot elérni, amellyel a kapitalizációja 426 milliárd lenne.
Ahhoz viszont, hogy a világ legértékesebb cége, a 2 billió dolláros Apple is mögé kerüljön a rangsorban, már nagyjából 120 ezer dolláros árfolyamot kellene elérnie.

A befektetőknek kezd feltűnni az aszimmetrikus kockázat/nyereség arány

2020-ra, 2021 elejére viszont már várják az elemzők, hogy új bika-ciklusba lép a bitcoin, és az árfolyam nagyot fog ugrani felfelé, új rekordot beállítva.
2017-ben érte el a bitcoin az eddigi csúcsárfolyamát, 20000 dollárnál. Ez 15 hónappal a 2016-ban történt blokkjutalom-felezés után jött össze. Idén májusban újabb felezés volt, így a történelmi ciklusok alapján sokan jövő év közepére várják az új csúcsot.
Hosszú távon nézve a befektetők és az elemzők szerint a bitcoin értéke növekedni fog, mivel egyre inkább értéktárolóként fogják használni.
Tyler Reynolds, korábbi Google és Morgan Stanley alkalmazott elmondta, a limitált készlet miatt a BTC tökéletesen tudja ellensúlyozni a kormányzati pénzpolitikák hátrányait:

„Ahogy már nagyjából láthatjuk, a következő bikafutam pontosan azért fog bekövetkezni, a bitcoin vezetésével persze, amit a veterán kriptósok már ’11 óta mondanak. A kódban meghatározott készletplafon miatt kiváló értéktároló, szemben a fiat pénzekkel, amelyeket a kormányok a fedezetlen nyomtatással folyamatosan elinflálnak.”

Több nagybefektető, mint amilyen például a veterán kereskedő Paul Tudor Jones is, ideális infláció-elleni védelemként gondol a bitcoinra.

A BTC részben azért is egyre érdekesebb az intézmények számára, mert védelmet nyújt az ilyen esetek ellen. Másrészről pedig egyre többen ismerik fel az aszimmetrikus kockázat/nyereség arányt.
A BTC kapitalizációja, összehasonlítva a Visa, vagy a hagyományosan menekülőeszköznek tartott arany értékével, egyszerűen kicsinek számít.
Ez alapján viszont nagyon valószínű, hogy a következő évtizedben jelentős mértékben növekedhet az értéke.

Olvastad már? Hamarosan 20.000 dollár lehet a bitcoin a makroadatok alapján

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!