Hamarosan 20.000 dollár lehet a bitcoin a makroadatok alapján

-

Elemzők úgy vélik, hogy a bitcoin a közeljövőben elérheti a 20.000 dollárt (vagyis a következő hetekben, hónapokban), miután magabiztosan áttört a 14.000 dolláros szinten.

Azt követően, hogy ezen szint alatt konszolidálódott, a piac valósággal felrobbant az elmúlt pár nap során. A BTC-t jelenleg 15.330 dolláron kereskedik, a 24 órás minimum pedig 14.535 dollár.

A vezető kriptopénz az elvárások szerint 20.000 dollárra növekedhet az elkövetkező hónapokban, a 14.000 dolláros technikai szint áttörésének fontossága miatt.

Az alább látható csártot egy elemző osztotta meg, aki megjegyezte, hogy mindössze „idő kérdése”, hogy újabb rekordértékeket lássunk.

„Nincsenek jobb kereskedési eszközök annál, mint lekicsinyíteni a grafikont, és tudni, hol rajzoljuk meg az ellenállás és támasz vonalait. Mindössze idő kérdése, hogy elérjük az új rekordot.”

Raoul Pal, a Real Vision vezérigazgatója, volt kockázatitőke-kezelő szintén egyetért ezzel a nézettel. A mostani lendület előtt megjegyezte, hogy a kriptopénz egy kis ellenállással találhatja majd magát szembe, miután áttöri a 14.000 dollárt.

A feljebb látható csárthoz hasonlóan Pal is megosztotta az alábbi grafikont, amelyben kijelölte a 14.000 és 20.000 dollárt a BTC árfolyamcsártján.

„Mindössze két ellenállás maradt a #bitcoin grafikonjának – a 14.000, majd az eddigi rekord, a 20.000 dollár. Nagyon remélem, hogy új rekordokat láthatunk majd legkésőbb a jövő év elejére.”

Ami érdekes, hogy a 14.000 dollár sokkal fontosabbnak tűnik a bitcoin árfolyama tekintetében, mint a 20.000 dollár.

Ez azért van, mivel jóval több volumen- és árművelet zajlott le a 14.000 dollár környékén, szemben a 20.000 dollár eddigi egyszeri letesztelésével. A 20.000 dollár tehát inkább lélektani, míg a 14.000 dollár egy életképes technikai ellenállás.

A bitcoin áttörése, majd a szintek támaszként való megtartása valószínűleg jó kiindulópont lesz majd egy elkövetkező bika piacra.

Túlvásárolt piac?

A bitcoin piaca sajnos azonban akár túlvásárolt is lehet. Az adatok szerint a félelem és kapzsiság indexe többéves magasságokba emelkedett, és elérte a 92 pontot.

Ez a mérőszám többféle aspektusból, technikai, lélektani, kereskedelmi és láncbeli megközelítésből ad képet a piac aktuális állapotáról.

Az extrém kapzsi, amelyre a 92 pont is utal, gyakran rövid távú csúcsokat eredményez a grafikonokon, és azt jelzi, hogy a piac kezd telítetté válni.

Olvastad már? 4 mutató alapján akár 16.000 dollár fölé is emelkedhet a bitcoin árfolyama

Forrás: bitcoinist.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

A kifejezetten korai támogatói tevékenysége miatt néha Bitcoin-Jézusként is emlegetett Ver egy podcast során osztotta meg a gondolatait. Elmondta, hogy az Ethereum tényleg kisebb kapitalizációval...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!