4 mutató alapján akár 16.000 dollár fölé is emelkedhet a bitcoin árfolyama

-

A bitcoin árfolyama tartja a 15.000 dolláros támaszszintet, és a láncmutatók alapján akár 16.000 dollár fölé is emelkedhet.
November 6-án a bitcoin nem tudta áttörni a 15.960 dolláros ellenállást, de tartja a 15.000 dolláros támaszszintet. Négy adatpont alapján azonban 16.000 dollár fölött tovább folytathatja a növekedést.

Elemzők szerint a tőzsdék alacsonyabb bitcointartalékai, a nem mozgó készlet, a több „erős kéz” és a nem realizált profitok miatt tovább emelkedhet a bitcoin.

Nagyot esett a tőzsdék bitcoin vagyona

A Delphi Digital független kriptokutató és konzultációs cég nemrég kiadott egy jelentést a bitcoinpiacok helyzetéről.
Paul Burlage, a Delphi elemzője elmondta, hogy a láncadatok alapján erős a bitcoin lendülete.
Február 11-e óta a tőzsdék bitcoinkészlete 2,96 millióról 2,41 millióra csökkent, amely 550.000 bitcoin, vagyis nagyjából 6,36 millió dollárnyi zuhanást jelent.
A tőzsdék tartalékainak csökkenése mindenképpen pozitív jel, mivel azt jelzi, hogy kevesebben utalnak bitcoint ezekre a platformokra eladási szándékkal.
Burlage elmondása szerint:

„2020. február 11-én 2,96 millióval mélypontra ért a tőzsdék vagyona, ez azóta tovább csökkent 2,41 millióra. Ez az irányzat függetlenül mozog a bitcoin készletétől és árfolyamától, így további növekedést hozhat a kriptopénz számára.

Forrás: Delphi Digital
Nem mozog a bitcoin készlete

Egyre kevesebben utalnak tőzsdékre és így a bitcoin nem mozgásban lévő készlete is magasan áll.
Szeptember 9-én Burlage elmondta, hogy a bitcoin nem mozgó készlete rekordmagasan, 63,5%-on áll. Azóta ez 62%-ra csökken, de az árfolyam hatalmas mértékben emelkedett, így ez is egy pozitív tényező.

„A nem mozgó készlet kicsit csökkent az elmúlt hetekben. Szeptember 9-én rekordmagas 63,5%-on állt, jelenleg 62%-on van.”

Ez is azt mutatja, hogy a mostani növekedés ellenére egyre több befektető gondolkozik hosszú távon, és még nem szeretne profitokat realizálni.

Egyelőre még nem alakult ki újabb csúcs

Az elmúlt hetek során egyre kevesebb a „gyenge kéz”, vagyis spekuláns vásárló, miközben egyre több a hosszú távú befektető.
A rövid távú vásárlók eltűnése még tovább erősíti a bitcoin elhúzódó emelkedését.
Ez egybeesik azzal, hogy a bitcoin tartja a 15.000 dollárt, amely erős támaszszinté alakulhat a korábbi ellenállásból.

„A gyenge kezek helyi maximumai egyre alacsonyodnak, így nem tudjuk megerősíteni, hogy újabb csúcs alakult ki. Mindazonáltal egyre több a hosszú távú befektető, így a rövid távú jóslatokat is inkább ők befolyásolják, nem a spekulánsok.”

A nem realizált profitokkal tovább folytatódhat a bitcoin emelkedése

2019 júliusa során 14.000 dolláron csúcsosodott ki a bitcoin értéke. Akkoriban Rafael Schultze-Kraft, a Glassnode technikai igazgatója azt mondta, hogy a nem realizált profitok relatív értéke elérte a 0,64-et.


Annak ellenére, hogy az árfolyam már 15.000 dollár fölött van ez az arány csupán 0,53-on áll, így a bitcoin tovább emelkedhet, mielőtt visszahúzódna.

Olvastad már? A bitcoin miatt 60%-ot esett a Binance defi index

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!