Egy szakértő szerint Oroszországnak nem kell elsőként beszállnia a digitális valutákba

-

Úgy tűnik, hogy Oroszország digitális rubel projektje egy gyors második helyre pályázik.
Egy orosz hivatalnok szerint a piacvezetői helyzethez Oroszországnak már 4 évvel korábban meg kellett volna kezdenie a központi bankok által kiadott digitális valuták (CBDC-k) kutatását.

Azonban Dmitry Peskov, az ország digitális és technológiai fejlesztésekért felelős képviselője szerint a lépéselőny kockázatot jelenthet a pénzügyi stabilitásra.
Az RBC híroldal október 23-ai cikke szerint Peskov úgy véli, hatékonyabb stratégia lehet, ha a világon másodikként lépnének be a CBDC-k világába.

 „A pénzügyi kockázatok annyira magasak, hogy szerintem sokkal hatékonyabb stratégia lehet a második hely gyors elfoglalása. Nézzük meg, hogy mire képes a piacvezető és milyen akadályokba ütközik.”

Peskov szerint, ha ma elkezdődik a fejlesztés, akkor a digitális rubel 3-7 év alatt válhat valósággá.
Oroszország központi bankja október 13-án kiadott egy konzultációt a CBDC-kről. Anatoly Aksakov, orosz parlamenti képviselő és az orosz kriptopénzekkel kapcsolatos törvények úttörője szerint 2021 első felében próbálhatják ki a digitális valutát.
Aksakov bízik benne, hogy a digitális rubel „a jövő”, az olyan decentralizált tokeneknek, mint a bitcoinnak pedig nincs jövője.

Más országok pénzügyi szakértői is türelmesek a CBDC-k kiadása kapcsán. Jerome Powell október 19-én azt mondta, hogy érdemesebb jól csinálni, valamit mint elsőként.
Új-Zéland központi bankja, hasonlóképpen vélekedett, szerintük is „sok munka van hátra”, amíg kiadnának egy nemzeti digitális valutát.

Olvastad már? A Fülöp-szigetek szerint nem könnyű ügy a CBDC

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!